Politika

VEŠOVIĆ: Gradonačelnik Podgorice će biti iz DPS-a

0801cajo
D
emokratska partija socijalista je uvjerena u pobjedu na predstojećim izborima u Podgorici i gotovo svim crnogorskim opštinama u kojima će se na proljeće birati lokalna vlast, saopštio je u izjavi za Portal Analitika portparol te partije Časlav Vešović.

VEŠOVIĆ: Gradonačelnik Podgorice će biti iz DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Upitan kada će DPS donijeti odluku o nosiocu liste za lokalne izbore u Podgorici, Vešović je kazao da će kada predsjednik Crne Gore, saglasno svojim ovlašćenjima, raspiše lokalne izbore, po uobičajenoj proceduri u DPS-u uslijediti postupci predlaganja kandidata za odbornike i prikupljanje potpisa podrške izbornim listama.

- U skladu sa Statutom DPS-a odluku o sastavu i redoslijedu na odborničkim listama donose opštinski odbori, a Predsjedništvo stranke ih potvrđuje, naveo je Vešović.

Prema njegovim riječima, veliko interesovanje javnosti, naročito medijske zajednice, samo za nosioca liste DPS-a na izborima u Glavnom gradu, ali ne i o mogućim kandidatima drugih partija, nedvosmisleno govori o očekivanju da će gradonačelnik Podgorice i nakon izbora biti iz njegove partije.

- Konkretni rezultati u modernizaciji Glavnog grada, razvojni projekti koji će se kroz kampanju prezentirati građanima zajedno sa najvećim kadrovskim potencijalom koji ima DPS, preporuke su da nastavimo da relizujemo potrebe i interese građana Podgorice i u narednom četvorogodištu, rekao je Vešović koji se i osvrnuo na procjene rezultata lokalnih izbora u odnosu na predsjedničke izbore.

- Nadanja opozicije da će se rezultat predsjedničkih izbora u Podgorici preslikati i na lokalne, grubo su demantovali ishodi izbora na Cetinju i u Mojkovcu. U Prijestonici naša lista je osvojila 500 glasova ili 14 odsto više od rezultata našeg predsjedničkog kandidata, dok je Front osvojio 2500 glasova manje od poraženog kandidata opozicije. Čak i sa glasovima Pozitivne CG i SNP-a na Cetinju, koje su podržale Lekića, opozicija je zabilježila pad od 18 odsto. Mojkovac je još drastičniji primjer pada rejtinga opozicionih partija. Front zajedno sa SNP-om i DSS je osvojio skoro 900, tj 29 odsto manje glasova od Lekića, dok je DPS za samo 7 mjeseci uvećala rezultat u odnosu na predsjedničke izbore za 400 glasova ili 16,5 odsto. Koju god računicu da uzmu u obzir nijedna im se ne isplati. Podgorica, koja ima 10 puta više glasača nego Cetinje, tj 20 puta više od Mojkovca, biće prilika opoziciji da, saglasno ovim pokazateljima, doživi rekrodni pad. Za razliku od njih DPS bilježili konstantan trend rasta.

Pred nama su važni izborni procesi u Ulcinju, zatim u Beranama gdje, takođe, očekujemo uspjehe, zaključio je Vešović.

 

 

Portal Analitika