Ostalo

AO: Uvedene vanredne mjere, nema igranja dok traje vreli talas

JanovicTusiranje
V
reli talas u Malburnu ozbiljno remeti takmičare i ugrožava im zdravlje na Australijen openu, pa su organizatori, svjesni da je đavo odnio šalu, donijeli odluku o uvođenju vanrednih mjera zbog temperatura koje danju prelaze i 43. podiok na Celzijusovoj skali.

AO: Uvedene vanredne mjere, nema igranja dok traje vreli talas
Portal AnalitikaIzvor

 

Nova bezbjednosna pravila stupila su na snagu u noći između srijede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu, četvrtog dana takmičenja, pa je nekolicina mečeva zbog visokih temperatura prekidana, a pojedini su počeli tek kada su se za to stekli uslovi, odnosno kada je temperatura pala za nekoliko stepeni.

Organizatori grend slema u Melburnu saopštili su da se nadalje nijedan meč neće igrati dok se temperatura ne bude spuštila do te tačke da teniseri mogu bez bojazni po svoje zdravlje da pružaju maksimalne napore tokom meča. Jedini tereni đe se dueli mogu nesmetano odvijati bez obzira na vremenske uslove su centralni stadion "Rod Lejver Arena" i "Hejsens Arena", koje imaju pokretni krov.

Vanrednim mjerama je propisano da sve dok paklene vrućine budu ugrožavale tenisere, tereni na pomenutim stadionima moraju obavezno biti pokriveni. Teniseri se, inače, na razne načine snalaze ne bi li sebi olakšali život u Melburnu, poput Poljaka Jiržija Janovica (na slici), kome je očigledno baš prijalo prskanje iz ventilatora. (sportal.rs)

Portal Analitika