Region

Tadić: Spreman sam da preuzmem vođstvo u DS

oktaduich
P
očasni predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić smatra da su vanredni parlamentarni izbor neophodni, tvrdi da je laž da je bilo kada izjavio da je za koaliciju sa naprednjacima i dodaje da mu liderstvo u DS nije cilj, ali da je spreman da preuzme vođstvo ukoliko je to volja većine i u interesu je ostvarivanja ciljeva stranke.

Tadić: Spreman sam da preuzmem vođstvo u DS
Portal AnalitikaIzvor

U izjavi Tanjugu Tadić insistira na tome da je bitno da se odluke u stranci donose u skladu sa uverenjima i demokratskim priincipima a ne u skladu sa kalkulacijama kako zadržati funkcije ili s prijetnjama oduzimanjem tih funkcija i tvrdi da ovo nije trenutak borbe za mjesto lidera stranke nego za očuvanje demokratskog duha stranke na kom ona počiva.

"Ako, u skladu sa tim principom i s namjerom očuvanja tog principa, postoji potreba da se promijeni rukovodstvo onda je to potrebno i uraditi. Preuzimanje mjesta lidera stranke svakako nije moj cilj, ali ukoliko je to potrebno za ostvarenje ciljeva stranke i ukoliko je to volja većine, spreman sam da preuzmem tu ulogu", naveo je počasni predsjednik DS.

 

 

Portal Analitika