Politika

MAROVIĆ: Ne razumijem kako formirati državotvorni blok za lokalne izbore

marovic
P
otpredsjednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marović gostujući u emisiji “U centar”, Televizije Crne Gore kazao je da su za njega potpuno neshvatljive najave formiranja državotvornog bloka uoči izbora u Podgorici.

MAROVIĆ: Ne razumijem kako formirati državotvorni blok za lokalne izbore
Portal AnalitikaIzvor

On se pita gdje su bili tu ljudi, partije, nevladine organizacije 2006., kada je DPS bio na čelu najvećeg državotvornog projekta, obnove crnogorske nezavisnosti.

"Formirati državotvorni blok za lokalne izbore, pa nije Podgorica država. Šta će vam državotvorni blok za lokalne izbore, za lokalne izbore se formira lokalna koalicija, ja ne razumijem to. Ja razumijem da bi to trebalo da bude navodna prijetnja, mi ćemo formirati državotvorni blok i na nivou državnih izbora, ali samo pitam gdje su bili ti ljudi onda kada je DPS bio nosilac te ideje, bez kojeg nikad i ne bi bilo nezavisne Crne Gore 2006", kazao je Marović.

On pita da li će u taj državotvorni blok ući oni koji su protiv ulaska Crne Gore u NATO.

"Oni koji kažu: "Nije problem da li ćemo ući u NATO", nije problem onda ni da li ćemo ući u EU. Da li je to državotvorni blok? Ja sam čuo predsjednika neke nevladine organizacije, koja trebalo da bude dio tog državotvornog bloka, koji kaže nije važno za tu koaliciju pitanje: Da li ili ne mi treba da uđemo u NATO. To je legitimno pravo da se kaže, ali samo da znamo da li je državotvorni blok, blok koji radi u interesu Crne Gore i da li je potreban za lokalne izbore u Crnoj Gori”, poručio je Marović gostujući u emisiji "U centar" autora Andrije Nikolića.

Emisija "U centar" na programu je sjutra od 21 sat na RTCG1. (Portal RTCG)

 

Portal Analitika