Ostalo

Šumahera uskoro bude iz kome

1501Michael-Schumacher
S
tanje sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera i dalje je kritično, ali stabilno, a ljekari bi uskoro mogli da ga probude iz kome, smatraju stručnjaci.

Šumahera uskoro bude iz kome
Portal AnalitikaIzvor


Šumaher je zadobio tešku povredu glave 29. decembra u padu tokom skijanja i od tada se ljekari u bolnici u Grenoblu bore za njegov život. U ponedeljak su oni počeli sa testovima da bi utvrdili koji djelovi mozga legendarnog Njemca su tačno povrijeđeni, kao i koji djelovi funkcionišu, a koji ne.



Šef urgentnog odjeljenja klinike u Hamburgu Hajnc Peter Meke istakao je da bi Šumaher trebalo uskoro da bude probuđen iz vještački indukovane kome.



„Što ga ranije budu probudili, ranije će mu se uspostaviti normalna funkcija organizma, naročito disanje“, rekao je profesor Meke.



Prema izvorima „Bilda“, ljekarski tim koji se brine o Šumaheru i dalje se plaši neočekivanih komplikacija, kao što su krvarenje ili infekcija. U nedjelju su ljekari Šumaheru uklonili mali dio lobanje da bi se smanjio pritisak na njegov mozak, a iako stručnjaci smatraju da su takve procedure efektivne, mogu da izazovu još veću štetu.



Za sada još nema informacija kada bi ljekari mogli da se odluče da pokušaju da probude Šumahera, a tim bolnice u Grenoblu nije se oglašavao već desetak dana. Posljednji put to je bilo prvih dana Nove 2014. godine, kada je rečeno da je njegovo stanje stabilno, ali kritično.



Šumaher je u komi od 29. novembra, kada je pao tokom skijanja i glavom udario u kamen. Prebačen je u bolnicu u Grenoblu i od tada se ljekari bore za njegov život. Supruga Korina i njihovo dvoje djece su konstantno uz njega, a oni su zajedno sa osobljem bolnice u Grenoblu tražili da se poštuje njihova privatnost.

foto: sommetsports.co.nz

 

 

Portal Analitika