Novi proizvodi

VIDEO: Subaru WRX STI

1501subaru
N
a sajmu automobila u Detroitu premijeru je imao nasljednik modela Impreza WRX STI koji će u najnovijoj inkarnaciji biti dostupan isključivo u klasičnoj sedan formi.

VIDEO: Subaru WRX STI
Portal AnalitikaIzvor

Osim što je iz imena modela izbacio riječ Impreza, subaru je publici u Detroitu predstavio automobil koji, uz tehnološka poboljšanja, u potpunosti nastavlja tradiciju čuvenog sportiste.

Prepoznatljiv po svojim aerodinamičkim dodacima i karakterističoj boji karoserije i točkova, novi WRX STI pogonjen je 2.5 litarskim četvorocilindričnim turbo-punjenim bokser motorom koji isporučuje 305 ks na 6.000 o/min i 393 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dostupnog na 4.000 o/min.

Motor je povezan sa unaprijeđenim šestostepenim manuelnim mjenjačem, dok automatik nije predviđen ni kao opcija.

Snaga se standardno prenosi putem subaru simetričnog pogona na sve točkove (SAWD) sa mehaničkim centralnim diferencijalom (DCCD).

Subaru WRX STI dolazi sa novim Active Torque Vectoring (ATV) sistemom, koji predstavlja poboljšanu verziju VDC sistema kontrole stabilnosti i proklizavanja, i koji koči unutrašnji prednji točak kako bi se vozilo neutralnije ponašalo prilikom prolaska kroz krivine.

Automobil je opremljen i sistemom Intelligent Drive koji omogućava vozaču da prilagodi karakteristike vožnje po želji, izabravši jedan od tri ponuđena moda: Intelligent, Sport i Sport Sharp.

Subaru WRX STI standardno je postavljen na 18 inčne alu točkove sa gumama dimenzija 245/40.

Kupcima će prvo biti ponuđena ograničena serija od 1.000 primjeraka ovog modela u tradicionalnoj kombinaciji plave nijanse karoserije i felnama zlatne boje.

Prvih hiljadu automobila prodavaće se od aprila do juna 2014, a cijena još uvijek nije saopštena.

Izvor: b92.net

Portal Analitika