Politika

KILIBARDA: Bulatović me pozivao da srušimo Đukanovića

1501kilibarda
N
ekadašnji političar, lider Narodne stranke, Novak Kilibarda reagovao je kontraoptužbama na uvrede koje je na njegov račun izrekao nekadašnji predsjednik Crne Gore Momir Bulatović, pišu Dnevne novine.

KILIBARDA: Bulatović me pozivao da srušimo Đukanovića
Portal AnalitikaIzvor

Bulatović je rekao medijima da ga premijer Milo Đukanović podsjeća na Novaka Kilibardu, koji je , kako kaže, „prevalio neshvatljivu političku razdaljinu od četničkog koljača do vjernika tzv. crnogorske pravoslavne crkve, odnosno intelektualca koji se javno odrekao svega što je radio poslednjih 12 godina“. Kilibarda ističe da takve optužbe nemaju vrijednost i da je njegova odluka da pristupi Vladi Mila Đukanovića bila ispravna.

„Kada je došlo do raskola između Bulatovića i Đukanovića, tj. Kada je došlo vrijeme za svoju samostalnost, onda je Momir Bulatović bio u punoj i apsolutnoj službi kako Slobodana Miloševića tako i Amfilohija Radovića“, kazao je Kilibarda u izjavi za Dnevne novine.

Kilibarda se osvrnuo i na tadašnju situaciju na političku scenu i kaže da ga je Bulatović pozivao da sruše Đukanovića i njegovu vladu. On dodaje da je odbijanjem takve ponude uspio da spase Crnu Goru.

Bulatović me pozvao kao potpredsjednika Vlade Crne Gore i zahtijevao da mu pomognem u Skupštini glasovima svoje stranke da se sruši Vlada Mila Đukanovića i da Crna Gora ide naprijed u punoj slozi sa Srbijom“, objasnio je Kilibarda, dodajući da je to za njega bilo neprihvatljivo.

On napominje da je nekadašnji političar, Bulatović imao i druge načine i namjere kako bi prihvatio njegovu ponudu.

„Tada sam mu čitao iz očiju da iskazuje mogućnost da za moj pristanak slijedi novac, koliko god zahtijevam i koliko god je potrebno, jer je iza njega u to vrijeme stajala kasa Slobodana Miloševića. Da sam pristao da prihvatim predlog Momira Bulatovića, Crna Gora bi bila bombardovana od Atlantskog pakta i ko zna u kakvom bi stanju bila i da li bi postojala kao država“, kazao je Kilibarda.

On tvrdi da je odluka da pristupi tadašnjoj Vladi premijera Đukanovića bila pametna odluka.

„Prema tome, može on da priča šta god hoće, ali da je on bio umjesto Mila Đukanovića na čelu snaga koje su vodile Crnu Goru na putu ka samostalnosti i da ja nijesam ušao u savez sa Milom Đukanovićem nego sa njim, Crna Gora bi doživjela katastrofu koja je bila na samom početku. Pale su nekolike bombe na njenu teritoriju, ali kada se ipak nije opredijelila za politiku Slobodana Miloševića, onda se spasila od bombardovanja“, zaključio je Kilibarda.

Izvor: Dnevne novine, foto: bosnjaci.net

Portal Analitika