TV / Film

Kelan Luc sakupio 200.000$ za pomoć bugarskim psima

14luc
I
ako je trenutno zauzet radom na novom filmu "Legenda o Herkulesu", glumac Kelan Luc našao je vremena i da pomogne životinjama u nevolji.

Kelan Luc sakupio 200.000$ za pomoć bugarskim psima
Portal AnalitikaIzvor

Mladi glumac je, naime, odlučio da pomogne napuštenim psima u Bugarskoj, sakupivši više od 200 000 dolara za osnivanje prihvatilišta u kom životinje neće biti uspavane. 

Luc je prošle godine neko vrijeme proveo u Bugarskoj, gdje je snimao svoj novi film. Način na koji se u novim zakonima ove zemlje tretiraju napuštene pse veoma ga je rastužio, ali i inspirisao da preduzme nešto kako bi životinjama pomogao. 

"U ovoj zemlji ne postoji zakon koji određuje način na koji se ljudi ophode prema svojim ljubimcima. Stoga su česti slučajevi napuštanja životinja. Srce mi se cepalo kada bih ugledao napuštenog psa", kaže glumac. 

On je ubrzo započeo volonterski rad u prihvatilištu Animal reskju Sofija, u kom se psi ne uspavljuju. Tamo je angažovao i svoje prijatelje i kolege sa kojima je radio na filmu. 

"Prihvatilište trenutno ima 500 pasa, koji borave na veoma malom prostoru, ali im ne prijeti eutanazija. Režiser Reni Harlin i glumica Gaia Vajs odlazili su tamo sa mnom u svoje slobodno vreme, kako bismo se brinuli o životinjama", objašnjava glumac. 

Osim što su ovim psima u prihvatilištu posvetili svoje slobodno vrijeme, Luc i njegova ekipa sa snimanja uspjeli su da prikupe više od 200 000 dolara, što je dovoljno da se otvori još jedan ovakav centar.

IZVOR: ZIVOTINJE.RS,B92

Portal Analitika