Vaterpolo

SL: „Ajkule“ dočekuju „Pancere“ u Igalu

1401ajkuleee
C
rnogorski vaterpolisti večeras nastavljaju kvalifikacije za Svjetsku ligu. Seriju mečeva pred svojim navijačima zatvoriće protiv selekcije Njemačke, na bazenu Instituta Igalo.

SL: „Ajkule“ dočekuju „Pancere“ u Igalu
Portal AnalitikaIzvor

"Ajkule" su u prva dva kola savladale Slovačku (13:11) i Italiju (11:8), pa bi večerašnjim trijumfom napravili veliki korak ka osvajanju prvog mjesta. "Panceri" na startu takmičenja poraženi u Berlinu od Italije 12:7, dok su u drugom kolu u Hamburgu bili bolji od Slovačke 10:9.

Selektor Crne Gore Ranko Perović poručio je da se i u ovaj meč mora ući ozbiljno.

"Kao i do sada imamo samo jedan dan za trening. Nastavljamo tamo gdje smo stali, od utakmice sa Italijom. Sastav je malo promijenjen u odnosu na duel sa "azurima" - šansu su dobila dva mlađa igrača. Po planu mladi dobijaju šansu i minutažu, što je itekako potrebno za neko njihovo dalje sazrijevanje", kazao je Perović, prenosi sajt Vaterpolo saveza Crne Gore.

Kako je istakao, rival se ne smije potcijeniti i ekipa mora da pruži maksimum.

"Što se tiče same utakmice, ne smijemo, ni u kojem slučaju, potcijeniti Njemce. Znali su da nas namuče itekako u prošlosti, tako da moramo prići meču maksimalno ozbiljno. Ako mi budemo na nivou, onda ni rezultat neće izostati. Moramo diktirati tempo od početka do kraja, i neće biti problema. Ako budemo mislili da ćemo to lagano završiti, onda ćemo zakomplikovati situaciju. Znamo da su Njemci poznati po svojoj upornosti, da uvijek daju maksimum. Ali, vjerujem da ćemo biti pravi, i da ćemo utakmicu odraditi onako kako treba", poručio je Perović.

Utakmica u Igalu počeće u 18 sati.

U drugom meču te grupe, u 20 sati u Bergamu, sastaće se Italija i Slovačka.

rtcg.me

Portal Analitika