Fudbal

Prekinuta Mesijeva dominacija: Ronaldo osvojio Zlatnu loptu!

ronaldo
F
udbalski svijet sa nestrpljenjem je čekao 13. januar i dodjelu Zlatne lopte za najboljeg igrača u 2013. godini, a prestižni trofej, koji dodjeljuju FIFA i "Frans fudbal", osvojio je Kristijano Ronaldo.

Prekinuta Mesijeva dominacija: Ronaldo osvojio Zlatnu loptu!
Portal AnalitikaIzvor

I prije ceremonije u Cirihu svjetski mediji su brujali da će as madridskog Reala prekinuti četvorogodišnju dominaciju Lionela Mesija, ujedno pobijediti i trećeg kandidata Franka Riberija, što se na kraju i obistinilo, piše Blic.

Ronaldo je u suzama i sa sinom u naručju primio "Zlatnu loptu", a prve čestitke je dobio od vjerenice Irine Šajk.

"Hvala igračima Reala, bez kojih ne bi uspio da vojim ovo priznanje. Bilo je teško osvojiti priznanje u jakoj konkurenciji. Veoma emotivno veče za mene i zbog smrti Euzebija, koji mi je bio inspiracija u životu. Žao mi je što nije sada tu da zajedno podijeli radost", rekao je Ronaldo.

Portugalac je uoči ceremonije proglašenja rekao kako uvijek želi da se testira protiv najboljih, da je privilegija što može da igra protiv Mesija i Riberija i da su njih trojica gurali jedni druge da budu još bolji. As Barselone je istakao da se izuzetno poštuju i pored toga što su veliki rivali na terenu.

On je drugi put proglašen za fudbalera godine, nakon što je trofej osvojio i 2008. godine.

Za najboljeg trenera u 2013. proglašen je Jup Hajnkes, koji je u trci za ovu nagradu pobijedio Aleksa Fergusona i Jirgena Klopa.

 

Portal Analitika