Region

Vlasnik „Zekstre“ na saslušanju u Tužilaštvu

1301djuricD
K
ako B92 saznaje, Dragan Đurić, vlasnik Zekstre i predsjednik FK Partizan, trenutno je na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Vlasnik „Zekstre“ na saslušanju u Tužilaštvu
Portal AnalitikaIzvor

Tužilac Miljko Radisavljević je naveo da se Đurić odazvao pozivu tužilaštva i u toku je njegovo saslušanje kako bi dao izjavu povodom krivične prijave koju je protiv njega podnijela policija u vezi sa privatizacijom "Veterinarskog zavoda", kao jedne od 24 sporne privatizacije.

Krivična prijava protiv njega je podnijeta 27. decembra. Veterinarski zavod je privatizovan 2005. godine, kada ga je kupila kompanija "Zekstra".

Dragan Đurić je u inrervjuu za današnji Kurir izjavio da nije u bjekstvu i da je posljednjih nekoliko nedjelja bio van zemlje zbog hirurških intervencija.

"Početkom decembra imao sam hiruršku intervenciju u inostranstvu, a potom i kontrolu, i to je jedini razlog odlaska iz zemlje. Nemam razloga da bježim i budalaština je da sam zato otišao. Beograd je moj grad, meni je ovdje najljepše i nikada ne bih otišao jer sam hrabar čovjek. Ukoliko treba da se provjeri privatizacija Veterinarskog zavoda, neka se to uradi, ali tu sam da dokažem da sam u pravu. Nikada nijesam lagao i krao, i to ću dokazati", rekao je Đurić.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, krajem 2013. godine je izjavio da je policija podnijela krivičnu prijavu povodom privatizacije Veterinarskog zavoda, ali tada nije naveo na koga se ta prijava odnosi.

 

Portal Analitika