Zanimljivosti

Uskoro tjestenina iz 3D štampača

1301barila
N
ajveći svjetski proizvođač tjestenine, italijanska "Barilla", radi na prototipu 3D štampača koji bi izrađivao jedinstvenu tjesteninu po narudžbi.

Uskoro tjestenina iz 3D štampača
Portal AnalitikaIzvor

U vrijeme kada je iz 3D pisača moguće dobiti prototip proizvoda, štampane ploče za elektronske uređaje, smanjenu repliku samog sebe, djelove za avione ili čak i slatkiše u željenom obliku, logično je da se može "odštampati" i tjestenina kakva se poželi, prenosi portal Bug.hr.

Upravo je to cilj italijanske kompanije „Barilla“, koja je u saradnji sa holandskim institutom TNO iz Eindhovena započela rad na prototipu uređaja koji bi omogućio 3D štampanje tjestenine.

Cilj je napraviti 3D štampač namijenjen restoranima koji žele gostima da ponude jedinstvenu uslugu - tjestenine u oblicima i ukusima po njihovim željama, i to u vrlo kratkom roku od narudžbine.

Slično kao i kod ostalih 3D štampača, uređaj ne bi bio glavni izvor zarade za „Barillu“, već bi oni kroz ovaj program promovisali svoju tjesteninu i zarađivali primarno na prodaji mješavine tijesta koje bi se moglo štampati u tom uređaju.

U kompaniji se nadaju da će prvi prototip predstaviti u najkraćem roku.

Izvor: Bug.hr; foto: thedailyrecord.com

Portal Analitika