Novi proizvodi

Korveta “Stingray Z06” - prve fotografije

korveta1ok1201
L
jubitelji američkih sportskih automobila ipak ne moraju da čekaju ponedeljak, 13. januar, kada je na sajmu u Detroitu bilo zakazano predstavljanje nove Korvete Stingray Z06. Fotografije su se pojavile jedan dan ranije.

Korveta “Stingray Z06” - prve fotografije
Portal AnalitikaIzvor

Verzija Z06 djeluje još moćnije od klasičnog Stingray-a zahvaljujući brojnim aerodinamičkim dodacima, počev od prednjeg spojlera koji se proteže preko krila i sajtni pa sve do zadnjeg dijela automobila.

Zadnja krila su šira od standardnih, a ispred zadnjih točkova nalaze se ventilacioni otvori. Otvor za vazduh na haubi, unutrašnjost farova i nova prednja maska crne su boje, čime se dodatno naglašava agresivnost Z06 verzije.

Pod haubom će se naći V8 motor koji pomoću kompresora ostvaruje maksimalnih 620 ks i obrtni moment od 881 Nm. Sva ova snaga upućena je na zadnje točkove.

korvetaok1201

Unutrašnjost se neće bitno razlikovati od Stingray-a, koji su američki novinari već proglasili za Korvetu sa najboljim enterijerom. Upravljač bi trebalo da je zasječen i ravan na svom donjem dijelu, ali ono čemu će se vozači ove zvjeri najviše radovati je sistem "Performace data recorder" za snimanje vožnje, sa svim telemetrijskim podacima.

Pomoću ovog sistema vozač će moći da napravi HD snimak svoje vožnje na kojem će biti zablježeni detalji o brzini kretanja, stepenu prenosa, prolaznim vremenima, broju obrtaja, o jačini kočenja kao i o trenutku u kojem je vozač počeo da koči. Ovi podaci mogu da pomognu vozačima prilikom analize stila vožnje, kako bi lakše usavršili svoj stil i postavili bolja vremena na stazi. korveta2
Sve podatke moguće je pregledati u samom automobilu preko ugrađenog 8-inčnog ekrana, dok je parkiran. Takođe je moguće prebaciti ih preko SD kartice na bilo koji računar.

 

Portal Analitika