Svijet

Prva dama Francuske u bolnici zbog depresije

olandzena
V
aleri Trirveler
završila je prošlog petka u bolnici, pošto je zbog objelodanjene afere svog nevjenčanog supruga zapala u psihički teško stanje.

Prva dama Francuske u bolnici zbog depresije
Portal AnalitikaIzvor

Ona je još u četvrtak zatražila medicinsku pomoć zbog depresije, a ljekari su joj preporučili da odmara. Trijerveler je proteklih dana bila na ispitivanju, a iz Jelisejske palate su saopštili da će, ako njeno stanje to bude dozvoljavalo, možda već danas biti puštena kući.

Prva dama Francuske mogla bi da zbog ljubavne afere Fransoa Olanda izgubi privilegije u kojima je do sada uživala. Romansa francuskog predsjednika i glumice Žili Gaje uzburkala je javnost ove zemlje i, između ostalog, pokrenula pitanje luksuza u kom je do sada na račun građana živjela njegova nevjenčana supruga Valeri Trirveler (48).

Jedna od najomraženijih prvih dama u istoriji ove koristi brojne blagodeti svog položaja, pa tako u kabinetu zapošljava pet pomoćnika, ima nekoliko kuća širom Francuske, a vozi se limuzinama i privatnim avionom. Zbog toga kod nacije odavno izaziva gnijev, a najnoviji skandal njenog nevjenčanog supruga prelio je čašu.

- Da li je normalno da ona i dalje živi u Jelisejskoj palati od novca naših poreznika dok predsjednik ima druge veze? I ko nam je sad prva dama? Zbog ovoga bi oboje trebalo da idu, dok potpuno nisu uništili vrijednosti na kojima je utemeljena naša nacija - izjavio je član opozicije Žorž Fenek.

Portal Analitika