Rukomet

EP: Crna Gora na startu sa Švedskom

RadeMijatovic1
D
rugi nastup na smotri najboljih selekcija Evrope, crnogorski rukometaši počinju ni manje ni vise nego protiv aktuelnih olimpijskih vicešampiona, ekipe koja se četiri puta okitila titulom prvaka Evrope, selekcijom Švedske. No, Šveđani su itekako dobro zapamtili naše momke, jer smo ih eliminisali u baražu za Svjetsko prvenstvo. Žele osvetu, ali na predaju ne pomišljanu izabranici Zorana Kastratovića.

EP: Crna Gora na startu sa Švedskom
Portal AnalitikaIzvor

Selektor Kastratović kazao je da crnogorska reprezentacija, uprkos brojnim problemima sa povredama, uz angažovanu igru u oba pravca, borbenu u odbrani i racionalnu u napadu, nije bez šansi.

"Moramo igrati korak po korak, pripremati ekipu analizirajući prvog narednog protivnika. Treba napraviti napor da prvi korak bude kvalitetan, da odigramo maksimalno. Ukoliko pružimo kvaliutetnu igru, ona će nam dati vjetar u leđa da i u naredne dvije utakmice budemo pravi”, rekao je Kastratović.

Duel Crne Gore i Švedske počeće u 20 sati i 15 minuta. U drugom meču grupe D, u 18 sati, rivali će biti Hrvatska i Bjelorusija. Duel crnogorskih i hrvatskih rukometaša na programu je u srijedu, dok je meč sa Bjelorusijom zakazan za petak. Po tri najbolje selekcije iz sve četiri grupe izboriće plasman u narednu rundu takmičenja.

GrupaDEP12.01
Portal Analitika