Ostalo

Prva veleslalomska pobjeda Nojrojtera

Veleslalom
N
jemački skijaš Feliks Nojrojter pobjednik je petog veleslaloma sezone koji je za Svjetski kup vožen danas u Adelbodenu.

Prva veleslalomska pobjeda Nojrojtera
Portal AnalitikaIzvor

On je bio sedmi nakon prve vožnje, a do prve veleslalomske pobjede u Svjetskom kupu došao je u vremenu dva minuta, 34 sekunde i 60 stotinki. Nojrojter ove sezone ima i slalomsku pobjedu u Bormiju, a u Adelbodenu ostvario je sedmi trijumf u Svjetskom kupu.

Vodeći nakon prve vožnje, Francuz Tomas Fanara, osvojio je drugo mjesto sa deset stotinki zaostatka, dok je trećeplasirani Austrijanac Marsel Hiršer imao 19 stotinki slabije vrijeme od pobjednika. Na četvrtom mjestu završio je Francuz Aleksis Panturol, peti je bio Norvežanin Kristijan Leif Haugen, a šesti Italijan Manfred Melg.

Trku je obilježio incident kada se tokom vožnje Novežanina Henrika Kristofersena na stazi pojavio radnik na održavanju. Norveški skijaš je uspio da zakoči i u posljednjem trenutku izbjegne sudar. On je ponovio prvu vožnju, a nastup u Adelbodenu završio je na 13. mjestu.

Hiršer je vodeći u plasmanu veleslaloma sa 380 bodova. Panturol je drugi sa 305, dok je treći Amerikanac Ted Ligeti, koji danas nije završio drugu vožnju, sa 260 bodova. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu poziciju zauzima Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je danas osvojio 12. mjesto, sa 652 boda. Hiršer je drugi sa 575, a treći Ligeti sa 333 boda. Skijaši će sjutra u Adelbodenu voziti slalom. (Mina)

 

Portal Analitika