Ostalo

Gergl najbolja u Altenmarktu

Gergll
A
ustrijanka Elizabet Gergl pobjednica je petog spusta sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u austrijskom Altenmarktu.

Gergl najbolja u Altenmarktu
Portal AnalitikaIzvor

Ona je do pobjede, prve nakon dvije godine, došla u vremenu minut, 47 sekundi i 45 stotinki. Gergl, koja je posljednji put slavila u spustu 7. januara 2012. godini u Bad Klinkirhemu, u Altenmarktu upisala je petu pobjedu u Svjetskom kupu.

Ona je za 56 stotinki bila brža od drugoplasirane sunarodnice Ane Feninger, dok je treća bila Njemica Marija Hefl-Riš sa 63 stotinke zaostatka.

Na četvrtom mjestu završila je Tina Vajrajter iz Lihtenštajna, peta je bila Austrijanka Nikol Hosp, a šesta Kanađanka Larisa Jurkiv. Slovenka Tina Maze nastup u Altenmarktu završila je na 12. mjestu.

Hefl-Riš je vodeća u plasmanu spusta sa 325 bodova. Švajcarkinja Marijan Kufman-Abderhalden, koja je danas osvojila osmo mjesto, je druga sa 291, dok je treća Vajrajter sa 260 bodova.

Feninger je, nakon Altenmarkta, preuzela vođstvo u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 677 bodova. Hefl-Riš je druga sa 671, dok 12 bodova manje ima trećeplasirana Vajrajter. Skijašice će sjutra voziti superkombinaciju. (Mina)

 

Portal Analitika