TV / Film

Di Kaprio: "Vuk sa Vol Strita" otkriva mračnu stranu ljudi

111leodikapriook
Glumac Leonardo Di Kaprio kazao je da njegov novi film Vuk sa Vol Strita ("The Wolf of Wall Street") nudi gledaocima uvid u "mračnu prirodu ljudi".

Di Kaprio: "Vuk sa Vol Strita"  otkriva mračnu stranu ljudi
Portal AnalitikaIzvor

Film koji je baziran na istoimenoj knjizi govori o Džordanu Belfortu, mladom brokeru koji je sa 26 godina postao multimilioner i sve potrošio na žene, drogu i zabave i na kraju završio u zatvoru zbog pranja novca i prevare klijenata.

Neki kritičari kazali su da film sadrži više psovki nego ijedan ikada snimljen film i da veliča seks i zloupotrebu droge. Di Kaprio je kazao za Sky News da ne dijeli takvo mišljenje.

"Ovi ljudi iskoristili su puno drugih. Mnogo života je uništeno, ali mi smo pokušali praveći ovaj film ono što se u filmovima i radi, a to je da vas podstaknemo na razmišljanje ko su ti ljudi. Najbolja stvar je ta da vam film pruža uvid u mračnu prirodu svih nas. Za mene, Džordan je bio od izuzetne pomoći, napisao je ovu knjigu kao opomenu, a ovaj film je upozoravajući", rekao je Di Kaprio.

Pravi Džordan Belfort, koji je prevario hiljade ljudi, imao je priliku da vidi kako njegova knjiga postaje bestseler otkako je film počeo da se  prikazuje u SAD. Mnoge žrtve su ljute jer on i dalje nastavlja da zarađuje novac na svojim zločinima i smatraju da film nije trebalo da bude napravljen.

"Ono što ja znam, on ne zarađuje nikakav novac od filma. To je tužno. Ne mogu svi filmovi biti o Gandiju. Bez ovakvih filmova ne bi bilo "Građanina Kejna". Preslikavamo ove ljude što autentičnije možemo i mislim da je to ultimativno bitno za razumijevanje svijeta u kojem živimo", rekao je Di Kaprio.

Portal Analitika