TV / Film

Igra prijestola: Nova sezona počinje 6. aprila

GameOfThrones-600x300
N
ova, četvrta sezona planetarno popularne serije "Igra prijestola" premijerno će početi da se prikazuje 6. aprila na televiziji HBO.

Igra prijestola: Nova sezona počinje 6. aprila
Portal AnalitikaIzvor

Serija "Igra prijestola" adaptacija je romana Džordža R.R. Martina i postala je veliki hit među publikom od početka prikazivanja 2011. osvojivši brojne nagrade uključujući Zlatne globuse, Emije i Bafta priznanja.

Budući da ova serija ima i titulu najpiratizovanije u 2013. među korisnicima “Pirate Bay-a” i "Bittorrenta", sasvim je izvjesno da će i nove epizode biti dostupne za ilegalno preuzimanje sa interneta u roku od nekoliko sati nakon prikazivanja.

Kako prenose elektronski mediji, u četvrtoj sezoni biće uvedeni novi likovi a najavljeno je i da će članovi benda Sigur Ros imati male uloge u seriji.

Razlog tome je što su tvorci serije David Beniof i Den Vajs veliki ljubitelji ovog islandskog benda i slušali su njihovu muziku dok su snimali na Islandu.

Ovo ipak nije prvi put da se "Igra prijestola" vezuje za muzičare. Grupe The National i The Hold Steady pisali su pjesme za saundtrek serije a bubnjar Vil Čempion (Coldplay) i Geri Lajtbodi (Snow Patrol) imali su manje uloge u trećoj sezoni.

izvor: b92.net

Portal Analitika