Košarka

Budućnost čeka MZT, JOVOVIĆ: Agresivnom odbranom do pobjede

PresBuduMZT
K
ošarkaši Budućnost Volija u subotu nastavljaju takmičenje u ABA ligi, a pred svojim navijačima imaju priliku da se MZT-u iz Skoplja revanširaju za poraz u prvom dijelu sezone. Ujedno, trijumfom u 16. kolu regionalnog takmičenja, ''plavi'' bi zadržali poziciju četiri koja vodi na fajnl-for, a za koju isto konkuriše i sjutrašnji rival.

Budućnost čeka MZT, JOVOVIĆ: Agresivnom odbranom do pobjede
Portal AnalitikaIzvor

''Igramo protiv jedne vrlo iskusne ekipe, ekipe koja posjeduje i veliki kvalitet. U prethodnom periodu su pojačali tim, angažovali su par igrača, čime su pokazali da žele da se do kraj bore za gornji dio tabele. Posebno se ističu iskustvom, i to unutrašnjom linijom đe dominiraju Gečevski i Čekovski, koji su nam i u prvom duelu u Skoplju zadali dosta problema. Moramo odigrati na gornjoj granici svojih mogućnosti. Značajno smo podigli nivo agresivnosti u posljednjem periodu, kao i igru u odbrani, i to će sjutra pogotovo biti naš glavni adut. Pokušaćemo da iz te agresije damo dosta lakih poena iz kontri i polukontri. Da namtenemo nešto brži ritam igre, nego što bi ekipa Skoplja mogla da prati. Očekujemo težak meč, ali imamo jasne ideje kako da reagujemo, kako bi došli do pobjede. Što se tiče igračkog kadra, Ćapin je odavno van tima, sada imamo problem sa Nikolom Ivanovićem koji ima virozu, i nije trenirao dva dana. Danas ćemo viđeti hoće li se oporaviti, jer imamo dosta problema na toj poziciji'', poručio je trener Igor Jovović.

Prvi duel dva tima završen je pobjedom MZT-a 78:71. Kapiten Marko Popović ističe da uz veliku podršku sa tribina mogu se revanširati rivalu za poraz u Skoplju.

''Oni su kao i mi kandidati za četvrto mjesto koje vodi na fajnl-for ABA lige. Za razliku od prvog meča, doveli su par igrača, novog trenera, tako da dolaze u Podgoricu sa ciljem da pobijede. Iz meča u meč igramo sve bolje, podižemo formu. Dobro treniramo, maksimalno se pripremamo za ovaj meč i nadam se da ćemo uz podršku navijača doći do nova dva boda, kako bi ostali u gornjem dijelu tabele.''

RasporedABA10.01
TabelaABA10.01
Portal Analitika