Politika

DN: Kongres nove partije 22. maja?

pg
Osnivački kongres nove političke partije koju osniva grupa od dvadesetak javnih ličnosti Crne Gore biće održan 22. maja, saznaju "Dnevne novine" iz više izvora.

DN: Kongres nove partije 22. maja?
Portal AnalitikaIzvor

Povodom inicijative o formiranju nove stranke je u Budvi nedavno održan inicijalni radni sastanak kojem su prisustvovali neki bivši članovi Liberalnog saveza Crne Gore, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Demokratskog centra, članovi nekoliko NVO, kao i ugledni novinari, umjetnici, i ostale javne ličnosti. Sastanku su prisustvovali bivši predsjednik LSCG Miodrag Živković, Dragan Purko Ivančević, Stanka Vučinić, Đuro Vučinić, Dragutin Dado Martinović, predsjednik Helsinškog komiteta u Crnoj Gori Slobodan Franović, dekan Fakulteta za biznis i turizam Rade Ratković, Božidar Šibalić, glumac Nikola Perišić, advokat Predrag Milašević, Radomir Rajko Čavor i drugi. Nekadašnji ambasador u SAD i ministar inostranih poslova Miodrag Vlahović, kod mnogih iz organizacionig odbora važio je i najozbiljnijeg kandidata za predsjednika buduče partije.

Ambasador Miodrag Vlahović negirao je da će biti prvi čovjek nove stranke, pa se čak i našalio na taj račun.

"Ideja da budem predsjednik partije je odlična, ali kasni nekih 20 godina", odgovorio je Vlahović.

Organizatori očekuju da će se novoj ideji pridružiti veliki broj crnogorskih intelektualaca.

Na radnom sastanku povodom inicijative za osnivanje nove partije govorilo se i o imenu buduće političke grupacije. Za sada postoji nekoliko varijanti, ali je sasvim izvjesno da se radi o partiji koja će u svoim nazivu imati prefiks demokratska.

 

Portal Analitika