Košarka

FIBA: Žrijeb kvalifikacionih grupa 3. februara

FIBAlogo
Ž
rijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo košarkaša u Ukrajini biće održan 3. februara u Barseloni, saopštila je FIBA Evrope.

FIBA: Žrijeb kvalifikacionih grupa 3. februara
Portal AnalitikaIzvor

Među 29 selekcija, koje će se naći u žrijebu, je i Crna Gora. Za plasman na Evropsko prvenstvo, koje je na programu 2015. godine u Ukrajini, kroz kvalifikacije boriće se 16 reprezentacija.

Saopšteno je da taj broj može biti redukovan ukoliko jedna ili više Evropskih selekcija dobije "vajld kard" za nastup na Svjetskom prventsvu. Navodi se da će konačna odluka biti donijeta na glavnom odboru FIBA, 1. februara. Plasman na šampionat u Ukrajini obezbijedili su Francuska, Litvanija, Španija, Hrvatska, Slovenija, Srbija i domaćin Ukrajina.

Nastup u Ukrajini, osim Crne Gore, pokušaće da izbore Austrija, Njemačka, Holandija, Bjelorusija, Velika Britanija, Poljska, Belgija, Grčka, Portugal, Bosna i Herzegovina, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Island, Rusija, Češka, Izrael, Slovačka, Danska, Italija, Švedska, Makedonija, letonija, Švajcarska, Finska, Luksemburg, Turska i Gruzija.

Ceremonija izvlačenja grupa biće održana uoči glavnog žrijeba za Mundobasket koji će u septembru organizovati Španija. (Mina)

Portal Analitika