TV / Film

Mogao je biti džedaj...

0901tupak
P
rema informacijama koje je prenio magazin Roling Stoun, Tupak Šakur je neposredno prije svoje smrti bio na audiciji za "Epizodu I" iz filmskog serijala "Ratovi zvijezda", na kojoj je trebalo da se izabere glumac koji će igrati džedajskog učitelja Mejsa Vindua.

Mogao je biti džedaj...
Portal AnalitikaIzvor

Rik Kliford, koji je 1999. godine radio kao snimatelj u studijima Death Row rekao je u nedavnom intrevjuu na forumu pokojnog repera, da mu je Tupak rekao da je bio na audiciji-čitanju za ulogu Mejsa Vindua "Fantomskoj opasnosti", koju je vodio lično Džordž Lukas, ali je na kraju ulogu dobio glumac Semjuel El Džekson. Ovo je zanimljiv podatak i zbog tog što se popularni glumac pored Tupaka pojavio u filmu "Juice" iz 1992. godine.

Iako je nejasno u kom vremesnkom periodu se Tupak prijavio kao kandidat za ulogu i kada je audicija održana, snimanje "Fantomske opasnosti" je počelo u junu 1997. godine, manje od godinu dana nakon Tupakove smrti u septembru 1996. Taj podatak je pokrenuo nagađanja da je zapravo Tupak bio prvi izbor za "Fantomsku opasnost", a da je nakon njegove smrti Semjuel El Džekson bio angažovana kao njegova zamjena.

"Tupak je saznao da sam zajedno radio sa Brajanom Ostinom Grinom na seriji "Beverli Hils", nakon toga je radio na nekim filmovima i stalno smo razgovarali o njegovoj filmskoj karijeri. Rekao mi je da treba da učestvuje na audiciji za "Ratove Zvijezda" i da se dogovorio sa Džordžom Lukasom i ekipom o tome. Željeli su da on bude jedan od džedaja, međutim na kraju su izabrali Semjuela El Džeksona", rekao je Rik Kliford.

"Čovječe drži mi palčeve, snimaću tri filma uskoro, jedan od njih će biti vjerovatno Džordž Lukasov", rekao mi je tada.

Tupak Šakur je pored izuzetno uzbudljive muzičke imao i zapaženu filmsku karijeru, jer je glumio u ukupno 7 filmova. Između ostalih glumio je sa Dženet Džeksonu u filmu "Poetic Justice", zatim filmovima "Above The Rim", Bullet", Gridlock'd i "Gang Related".

Iz Lukas Filma do sada niko nije komentarisao informacije o tome da je Tupak mogao da bude jedan od članova ekipe filmskog serijala "Ratovi zvijezda" u ostvarenju "Epizoda I: Fantomska Opasnost".

Izvor: Rolling Stone

Portal Analitika