Svijet

Petočlana banda odgovorna za smrt venecuelanske misice i njenog bivšeg muža

0801monika-sper-moc
V
ijest o ubistvu Monike Sper Moc (29), nekadašnje mis Venecuele, i njenog bivšeg supruga Tomasa Berija (39), uzdrmala je svjetsku javnost. Članovi petočlane bande uhapšeni su zbog sumnje da su roditeljima petogodišnje djevojčice postavili zamku na putu, a zatim ih ubili i opljačkali.

Petočlana banda odgovorna za smrt venecuelanske misice i njenog bivšeg muža
Portal AnalitikaIzvor


Napadači, od kojih su dvojica maloljetna, nasrnuli su na Moniku i njenog bivšeg muža dok su čekali vučnu službu.



Njihov automobil je stao zbog probušenih guma, a prema pisanju britanskog "Telegrafa", upravo su napadači postavili zamku u obliku oštrih predmeta na putu.



Automobil u kom je bila i petogodišnja Maja, već je bio prikačen na kamion šlep službe, kada su članovi bande iskočili iz zasjede. Prestrašeni bivši par je zaključao vrata, ali su napadači pucali u prozore.



Monika i njen bivši suprug koji je rođen u Londonu ubijeni su na licu mjesta, a njihova ćerka je upucana u nogu i trenutno se nalazi u bolnici. Kako prenosi "Telemundo", ispaljeno je najmanje šest hitaca.



Policija detaljno ispituje dvojicu radnika vučne službe, zbog sumnje da su umiješani u ubistvo.



vo je najnoviji u nizu slučajeva koji uključuju presretanje automobila na putu, uz pomoć oštrih predmeta ili otvorenih šahtova.



Beri je odrastao u Venecueli i tamo je vodio turističku agenciju. Bivši par, koji je ostao u dobrim odnosima, u trenutku ubistva se upravo vraćao sa odmora u Karakasu.



- Razveli su se prošle godine ali su i dalje bili veoma povezani, radi dobrobiti njihove ćerke - rekao je Berijev prijatelj Luis Karlos Domingez.



Monika Sper Moc je 2004. izabrana za najljepšu ženu Venecuele. Igrala je u brojnim sapunicama.

foto: blic.rs

Portal Analitika