TV / Film

„Najgori“ film 2013. godine

0801film
K
oliko je lako postati holivudski gubitnik najbolje zna ekipa koja je radila na filmu “Storage 24” koji je jedan od rijetkih koji nije uspio da zaradi ni 100 dolara u bioskopima.

„Najgori“ film 2013. godine
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj film prikazan je u samo jednom bioskopu i to tokom jedne nedjelje tokom koje je inkasirao 72 dolara.

Film govori o grupi ljudi zarobljenih u londonskom magacinu sa “nepozvanim gostom”. U međuvremenu, izvan magacina, grad je u blokadi, jer je srušen vojni avion prepun povjerljivih dokumenata, koji su rasuti ulicama.

Film iz nezavisne produkcije dobio je svega 22 odsto podrške na sajtu Rotten Tomatoes, a vjerovatno su ga ocijenjivali oni koji su ga gledali u DVD izdanju.

Kako je ovaj neuspješni film uopšte nastao?

Ideju je dobio glumac Noel Klark koji je jednom prilikom šetao magacinom i shvatio da bi to bila idealna scenografija za neki horor.

“Tu nema prozora, svijetla su jednolična, a ako odete predaleko i pokušate da nađete put nazad, nalazite se u pravom lavirintu”, objasnio je on svoju ideju, dodavši da upravo na takvom mjestu možete da očekujete nekog serijskog ubicu. Ipak, on nije želio da bude predvidljiv, pa je umjesto ubice izmaštao – vanzemaljca.

Klark je zatim u timu pisao scenario, sebi dao glavnu ulogu, a režiju povjerio Džonasu Robertsu.

Prema Klarku, Roberts je angažovao ostatak glumačke postave među kojima su Kolin O’Donahju, Antonija Kempbel Hadžis, Lora Hedok i još nekoliko manje poznatih glumaca.

Na drugom mjestu liste filmova koji su ostvarili najmanji profit godine nalazi se “The Perfect Man” sa Livom Šrajberom i Džin Triplhorn koji je dobio svega 445 dolara od bioskopskih projekcija, ali je njihov gubitak nesumnjivo veći u odnosu na “Storage 24”, budući da je film imao daleko veći budžet.

Izvor: b92.net

Portal Analitika