Rukomet

KASTRATOVIĆ: Dočekaćemo EP spremni

KastroRUkomet
C
rnogorski rukometaši na Božić su imali dan odmora, od danas su opet u pogonu, a selektor Zoran Kastratović je izjavio za Portal Analitika, da i pored velikih kadrovskih problema, vjeruje da će spremni dočekati Evropsko prvenstvo.

KASTRATOVIĆ: Dočekaćemo EP spremni
Portal AnalitikaIzvor

''Neosporno je da su utakmice u Makedoniji bile pokazatelj trenutnog stanja nivoa forme. Mislim da smo na pravom putu da Evropsko prvenstvo dočekamo spremni. Ono što je opteretilo naš sastav, i našu igru, su neke ozbiljnije povrede. Na tom turniru nijesmo mogli da računamo na Stevana Vujovića i Mirka Milaševića, Grbović nije bio u mogućnosti da pruži maksimum. To je dodatno opteretilo ionako skroman roster. Nadam se da ćemo u narednim danima, u trenažnom procesu, do odlaska na EP, imati priliku da, osim na Stevana Vujovića, računamo na sve igrače.''

Nevjerovatno, koliki maler nas je zadesio na pripremama. Prvo Mrvaljević, onda Vujović, Milašević, Grbović...

''Crna Gora u ovom trenutku posjeduje mali broj igrača koji mogu da igraju na vrhunskom nivou. Svaki izostanak igrača koji je bio na spisku je, izuzetan gubitak za našu selekciju. Nadam se da ćemo smoći snage i da ćemo sve to nekako napraviti čvršćim i kompaktnijim'', kazao je Kastratović a onda iznio i plan priprema do odlaska za Dansku.

''U ovoj trećoj fazi priprema, koja je počela jutrošnjim treningom, radićemo do 11. januara prijepodne. Tada putujemo za Herceg Novi, a dan kasnije uputićemo se za Dubrovnik odakle nas preko zagreba čeka let za Dansku. Narednih dana radićemo na tehničko-taktičkoj pripremi ekipe, za protivnike koje nas očekuju u Kopenhagenu, prije svega Švedsku.''

Crna Gora će igrati u grupi D sa Hrvatskom, Bjelorusijom i Švedskom koja je prvi rival naše selekcije 13. januara od 18 sati.

Portal Analitika