TV / Film

BAFTA: Poznati nominovani za nagradu Zvijezda u usponu

0701Bafta
P
red sjutrašnje objavljivanje nominacija za ovogodišnje nagrade Bafta, danas su ozvaničeni kandidati za Zvijezdu u usponu.

BAFTA: Poznati nominovani za nagradu Zvijezda u usponu
Portal AnalitikaIzvor

Kako piše Gardijan (Guardian), pet izuzetno jakih kandidata i ove godine je izabrala publika. Ova nagrada Britanske filmske akademije namijenjena je glumcu koji je „pokazao izuzetan talenat i (...) predstoji mu zvjezdana budućnost na filmu“.

0701daneNa listi pet nominovanih su 27-godišnji Dejn Dehan, koji je nedavno igrao ubicu Lusijana Kara, uz Danijela Radklifa, u „Kill Your Darlings“, i 31-godišnja Lupita Njong'o, Kenijka koja je, kao Petsi u „12 Years a Slave“, prvi put tumačila jednu od glavnih uloga na filmu, a u posljednje vrijeme dobila nekoliko nagrada.0701lupitaNjima se pridružuju dva britanska glumca. Dvadesetjednogodišnji Džordž Mekej, čija su tri filma „How I Live Now“, „Sunshine on Leith“ i „For Those in Peril“ u Velikoj Britaniji puštena u distribuciju istog dana, što izgleda prilično nevjerovatno.0701georgeDvadesetogodišnji Vil Polter, kojeg neki pamte po „Son of Rambow“ iz 2008. godine, ali koji je ostavio pečat ulogama u „Wild Bill“ i „We're the Millers“.0701willListu zaokružuje 28-godišnja Lea Sejdu, dobitnica Zlatne palme za ulogu u kontroveznoj ljubavnoj priči „Blue Is the Warmest Colour“, koja na neki način odskače od ostalih, pošto je filmsku karijeru počela još 2006. godine, jedna je od najznačajnijih ličnosti franscuskog filma i pojavljivala se u poznatim holivudskim ostvarenjima poput „Inglourious Basterds“, „Robin Hood“ i „Mission: Impossible – Ghost Protocol“.0701leaProšlogodišnja dobitnica nagrade Zvijezda u usponu je Džuno Templ, dok će ovogodišnji dobitnik biti poznat na ceremoniji filmskih nagrada Bafta, 16. februara.

Foto: guardian.co.uk, sundance.org, hollywood.com, indiwire.com

Portal Analitika