Svijet

Otkuda u marketu kolači s kokainom?

0701kokain_kolaci
T
rgovinski lanac Karfur izvinio se svojim kupcima u Argentini jer je, usljed neslane šale, na deklaraciji napisano da jedan slatkiš sadrži kokain.

Otkuda u marketu kolači s kokainom?
Portal AnalitikaIzvor


Kolači koji se prodaju u trgovinama francuskoga trgovačkog lanca Karfur u Argentini, na čijoj etiketi među sastojcima piše i "kokain: 12 grama", pokrenuli su lavinu ironičnih reakcija na društvenim mrežama, prenosi portal Business.hr.



Trgovački lanac, koji u Argentini ima više od 500 prodavnica, izvinio se kupcima, izražavajući žaljenje zbog "neukusne šale" nekog od radnika tog francuskog lanca.



"Iz argentinskog Karfura želimo da umirimo svoje klijente i garantujemo im da nema nikakvih neobičnih sastojaka u kolačima koji se prodaju u našim trgovinama", navodi se u saopštenju kompanije koja je odmah uklonila proizvode s inkriminiranom etiketom.



"Pablo Eskobar sada na nebu sigurno misli: Ma zašto se ja toga nisam ranije sjetio?", napisao je jedan korisnik na Fejsbuku.



Na TV kanalu C5N voditelj je petnaestak minuta pokazivao gledaocima kolače "s kokainom".



"Znam da postoje kolači s marihuanom, ali nisam znao i za ove s kokainom", rekao je on.



"Za Karfur kokain je legalizovan", napisala jedna korisnica na Tviteru.



"Ako ste kupili kolač na kojem piše da sadrži 12 grama kokaina, a onde ih nema, možete se žaliti i tražiti odštetu, jer Karfur prodaje lažnjake", prokomentarisao je drugi korisnik na Tviteru.



No, ima i empatičnih komentara. Naime, neki korisnici društvenih mreža zabrinuti su za sudbinu radnika koji je nalijepio sporne etikete i tako ih nasmijao i razveselio, pa strahuju da će on dobiti otkaz.

tekst i fotio: b92

Portal Analitika