Ostalo

Hjuit šokirao Federera u Brizbejnu

0501hjuitL
A
ustralijski teniser Lejton Hjuit osvojio je titulu na turniru u Brizbejnu, trijumfom u finalu nad Švajcarcem Rodžerom Federerom. Hjuit je slavio sa 6:1, 4:6, 6:3, poslije dva sata i osam minuta igre, prenose sportski portali.

Hjuit šokirao Federera u Brizbejnu
Portal AnalitikaIzvor

Domaći teniser je time napravio veliko iznenađenje, pošto je Federer bio postavljen za prvog nosioca i važio za velikog favorita uoči finala, koje je pružilo dosta uzbuđenja.

Hjuit je trijumfom nad Federerom došao do prve titule još od 2010, kada je slavio u Haleu.

Australijanac je odlično ušao u meč, osvojio je prvi set sa 6:1, tako što je dva puta oduzeo servis Švajcarcu za 27 minuta, dok je Federer napravio čak 22 greške.

U drugom setu Federer je izjednačio zahvaljujući brejku u devetom gemu, ali je tada vođena velika borba, a u prilog tome ide činjenica da je taj period igre trajao 49 minuta.

Međutim, to nije obeshrabrilo Hjuita, koji je već u četvrtom gemu došao do brejka za vođstvo 3:1. Do kraja meča nije Federeru dozvolio da mu uzvrati i dobio je prvo finale na domaćem terenu, još od Australijan Opena 2005. godine.

Zanimljivo je da Federeru niko do finala nije oduzeo servis, pošto je uspio da odbrani svih osam brejk lopti, ali je Hjuit to učinio dva puta.

 

Portal Analitika