Svijet

Prag: U eksploziji u rezidenciji poginuo palestinski ambasador

0101palestinskog-ambasador
A
mbasador Palestine u Pragu Džamal al Džamal podlegao je povredama zadobijenim u eksploziji koja se danas dogodila u njegovoj rezidenciji, saopštila je policija.

Prag: U eksploziji u rezidenciji poginuo palestinski ambasador
Portal AnalitikaIzvor


“Sa žaljenjem moramo da potvrdimo informaciju koju smo dobili od službe hitne pomoći da je Džamal al Džamal podlegao povredama”, rekla je portparolka policije Andrea Zulova.  



Ranije danas objavljeno je da je Džamal al Džamal teško ranjen u eksploziji koja se tokom prije podneva dogodila u njegovom stanu, a palestinsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da nije riječ o pokušaju atenatata.



lMinistarstvo je saopštilo da je do eksplozije došlo kada je ambasador pomjerao stari sef koji se nalazio u njegovom stanu.



Portparol palestinske ambasade Nabil el Fahel je rekao da je Džamal al Džamal sa teškim ranama smješten u bolnicu, a izvori iz bezbjednosnih službi saopštili su da je on bio u stanju vještačke kome.



Supruga ambasadora takođe je smještana u bolnicu, ali njoj nisu konstatovane teške povrede.



I češka policija saopštila je da eksplozija nije pokušaj atentata. Nije poznato kako je eksploziv dospio u stan diplomate. Istraga je u toku.

tekst i foto: blic.rs

Portal Analitika