Politika

Vučelić: Bila bi mi čast da budem nosilac liste, ali će odlučiti partija

3112vuuuu
Z
amjenik gradonačelnika Podgorice Vladan Vučelić kazao je da na predstojećim izborima očekuje pobjedu DPS-a u Podgorici, ali i u gradskim opštinama Tuzi i Golubovci. Istakao je i da bi prihvatio da bude nosilac liste na lokalnim izborima u Podgorici.

Vučelić: Bila bi mi čast da budem nosilac liste, ali će odlučiti partija
Portal AnalitikaIzvor

On, međutim, nije odgovorio ko bi trebalo da bude nosilac liste i sa kojom partijom u eventualnoj koaliciji planiraju da opet osvoje vlast. Pobjedu, kako je kazao u intervjuu Vijestima, očekuje zbog svega što je urađeno u proteklih 15 godina u Podgorici.

„Pitanju koalicionog nastupa, kao i pitanju odborničke liste i njenog nosioca, kao ozbiljna partija, pristupamo vrlo odgovorno kroz analize koje spovodimo. Svakako će DPS odabrati najbolji mogući model nastupa na predstojećim izborima. Sreća je da DPS ima puno kandidata koji mogu zadovoljiti sve kriterijume da budu na čelu jedne takve liste. Partija će odlučiti koji je to najbolji personalni izbor koji će dovesti do očekivanog rezultata u Podgorici. Sigurno je da će svako ko bude predložen za nosioca liste sa ponosom i odgovornošću prihvatiti tu ulogu“, rekao je Vučelić.

Govoreći o tome je li SDP opozicija u Podgorici DPS-u ili gradonačelniku Miomiru Mugoši, Vučelić je rekao da je to pitanje za SDP.

„Njihova politička procjena je bila da u Glavnom gradu pređu u opozicione klupe. Vidjećemo da li će imati političkih benefita od te odluke. Gdje god da se budu nalazili u budućem periodu, moje nade su da će biti konstruktivan faktor u razvoju glavnog grada“, istakao je Vučelić.

Portal Analitika