Politika

Šulc: Otvaranje poglavlja istorijski trenutak

3112sulc
O
tvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Evropske unije i Crne Gore istorijski je trenutak koji će omogućiti mnoge reforme čiji je cilj uspostavljanje evropskog društva, ocijenio je predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc.

Šulc: Otvaranje poglavlja istorijski trenutak
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao listu Dan da poglavlja 23 i 24 nude okvir koji može Crnoj Gori da omogući da se uspješno izbori protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Na tom putu potrebno je izvršiti brojne reforme u oblasti ekonomije i sudstva, slobode medija, vladavine prava i svim drugim pitanjima koji se odnose na zahtjeve EU. Crna Gora može da računa na našu punu podršku u tom procesu i želimo joj sve najbolje", kazao je Šulc.

On nije želio da komnetariše konkretne slučajeve, navodeći da se radi o postupcima koji se vode pred relevatnim pravosudnim organima.

Šulc je kazao da je otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima plod napornog rada crnogorske Vlade, kao i drugih segmenata društva, ali i evrospke adminsitracije.

"U procesu koji predstoji, a koji iziskuje značajne napore, bez ikakve sumnje EU je spremna da pomogne Crnoj Gori da bi ostvarila ono što se od nje očekuje", kazao je Šulc.

Portal Analitika