Društvo

UP: Oduzete tri bombe, dva pakovanja eksploziva i kilogram skanka

21policijaskicaok
U
sklopu mjera i radnji koje službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju na rasvjetljavanju aktiviranja eksplozivnih naprava na štetu ND Vijesti i načelnika Centra bezbjednosti Bar, Miloša Radulovića i njegove porodice, jedna od aktivnosti koja se sprovodi je i kontrolisanje lica i pregledi i pretresi objekata u cilju pronalaska oružja, eksploziva i drugih nedozvoljenih materija.

UP: Oduzete tri bombe, dva pakovanja eksploziva i kilogram skanka
Portal AnalitikaIzvor

Službenici CB Podgorica su danas, u okviru tih aktivnosti, na osnovu prethodno pribavljene naredbe Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi E.D. (26) iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

- Pretresom su pronađeni i oduzeti - tri ručne bombe M 75, dva eksploziva – dinamita sa sporogorećim štapinom i 100 pakovanja sa materijom za koju se sumnja da je opojna droga skank ukupne težine 1 kilogram. Takođe je pronađeno i oduzeto 15.418 petardi, 30 vatrometa i 12 pakovanja rizli. Pronađene eksplozivne materije, skank i drugi predmeti su, po nalogu Višeg državnog tužioca u Podgorici, proslijeđeni u Forenzički centar radi vještačenja – navodi se u saopštenju.

Nadležni tužilac će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

 

Portal Analitika