Svijet

Berluskoni: Nastavljam borbu za svoje političke ciljeve

berluskoni
B
ivši italijanski premijer Silvio Berluskoni, koji je ranije ove godine osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu i oduzeto mu je mjesto u Senatu, danas je najavio da će nastaviti da se bori za svoje političke ciljeve kroz njegovu "vaskrslu" partiju Forca Italija.

Berluskoni: Nastavljam borbu za svoje političke ciljeve
Portal AnalitikaIzvor

- Star sam čovjek, ne mogu sebi da dozvolim da okončam svoju ljudsku avanturu, istoriju biznismena, sportiste i državnika kao gubitnik - rekao je Berluskoni u telefonskoj izjavi iz kancelarije Forca Italija u Torinu.
Italijanski Vrhovni kasacioni sud potvrdio je četvorogodišnju zatvorsku kaznu trostrukom italijanskom premijeru pošto je donijeta konačna presuda, poslije dvije decenije pravne bitke.
Potom je Senat oduzeo Berluskoniju mjesto u tom italijanskom zakonodavnom tijelu u skladu sa antikorupcionaškim zakonom iz 2012. godine.
- To je razlog zašto sam sebe bacio u ovo sa svom svojom energijom kojom još uvijek mogu svojoj zemlji da dam liberalnu vladu koja će garantovati sva prava koja danas nisu (Italijanima) zagarantovana - naveo je Berluskoni.
Berluskoni je uvijek tvrdio da je žrtva progona ljevičarskih elemenata u pravosuđu, koji navodno žele da ga "izbrišu" sa političke scene.

Portal Analitika