Region

Nikolić: Ne bih potpisao međudržavni sporazum sa Kosovom

toma
P
redsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da bi odbio da potpiše međudržavni ugovor Beograda i Prištine, čak iako bi ga Skupština Srbije prihvatila, a da bi Brisel trebalo odmah da istakne dodatne zahtjeve, ukoliko ih ima.

Nikolić: Ne bih potpisao međudržavni sporazum sa Kosovom
Portal AnalitikaIzvor

Nikolić je rekao da je "sklon da vjeruje" da će naredna godina biti izborna, ali i istakao da će odluku o tome donijeti lider naprednjaka Aleksandar Vučić.
Nikolić smatra da bi eventualno potpisivanje međudržavnog ugovora Beograda i Prištine izazvalo ne samo političku krizu, već da bi to bila kriza Srbije.
"To ne bi bio sukob između političara i njihovih ideja, nego između toga da li želite da živite u državi ili u banana republici", rekao je Nikolić u intervuu za novogodišnji broj "Večernjih novosti".
Prema riječima predsjednika Srbije, očigledno je da se čeka da taj međudržavni sporazum kasnije bude istaknut kao zahtjev, pošto "sada klima još nije povoljna" i da su to rekli i njemački parlamentarci.
"Ako Brisel ima nekih dodatnih zahtjeva dobro bi bilo da ih odmah istakne, da bismo znali na čemu smo, a ne na kraju ovog našeg teškog i mukotrpnog puta. Siguran sam da u Srbiji ne postoji politika prihvatanja uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Kosovom, a koja bi dobila većinu na izborima", rekao je Nikolić.

 

Portal Analitika