Svijet

Tajland: Umorna od demonstranata policija organizovala svoj protest

tajland
T
ajlandska policija danas je organizovala svoj protest da bi izrazila nezadovoljstvo nakon višenedeljnog bavljenja poslom suzbijanja agresivnih i često nasilnih učesnika antivladinih protesta.

Tajland: Umorna od demonstranata policija organizovala svoj protest
Portal AnalitikaIzvor

Policijski službenici su tom prilikom istakli da ih je naredba koja im je upućena da budu uzdržani učinila ranjivim i poniženim.
Oko 500 policajaca sa porodicama i prijateljima okupilo se na trgu u blizini glavnog protestnog kampa u Bangkoku, četiri dana nakon što je jedan od policajaca ubijen u sukobu sa demonstrantima koji su pokušavali da zaustave stranačke kandidate da se registruju za februarske izbore.
Policajci su došli da odaju počast ubijenom kolegi, ali i da izraze protest jer nijesu adekvatno opremljeni ni organizovana za samoodbranu, prenio je AP.

U subotu je objavljeno da je jedna osoba ubijena, a nekoliko ljudi povrijeđeno na protestu opozicije u Bangkoku, kada je naoružani čovjek otvorio vatru na demonstrante.
U tom trenutku nije bilo jasno ko je otvorio vatru u blizini zgrade vlade u Bangkoku nakon višenedeljnih masovnih uličnih protesta čiji učesnici traže da premijerka Jingluk Šinavatra podnese ostavku i da se okonča politička dominacija njene porodice.

 

Portal Analitika