Društvo

Komisija se izvinila ministru Boškoviću

3012boskovicok
K
omisija za utvrđivanje konflikta interesa je saopštila da je ministar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković u zakonskom roku, dva puta od dana imenovanja, dostavio podatke Komisiji za sprječavanje sukoba interesa. Reagujući na tekst objavljen u današnjem dnevnom listu "Dan" "Od komisija i do šest hiljada", iz komisije kažu da je prvi put Bošković u decembru 2012. godine, nakon stupanja na funkciju ministra rada i socijalnog staranja, dostavio podatke Komisiji. Kako su naveli, njegovi podaci nisu objavljeni na sajtu zbog tehničke greške.

Komisija se izvinila ministru Boškoviću
Portal AnalitikaIzvor


"Dan" je danas objavio tekst o primanjima članova Vlade, navodeći da su primanja ministra rada i socijalnog staranja Predraga Boškovića javnosti nepoznata, jer ih nije prijavio Komisiji za sprečavanje sukoba interesa.

Komisija u reagovanju navodi da je Bošković i u martu 2013. dostavio uredno popunjene obrasce, shodno zakonskoj odredbi da javni funkcioneri do kraja marta tekuće godine podnose izvještaj za prethodnu godinu.

"Prilikom transfera podataka iz poslovne aplikacije na sajtu naše Komisije nije prenešen iznos mjesečnih primanja, a isto nije uočeno na vrijeme", objašnjavaju u  Komisiji za utvrdjivanje konflikta interesa i, kako su naveli, izvinjavaju se ministru Boškoviću zbog neprijatnosti nastale usljed tehničke greške.

Portal Analitika