Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • VI STE IZABRALI: Godinu 2013. obilježili ubistvo braće Gojačanin, otvaranje poglavlja 23 i 24 i prva eksplantacija u KCCG

VI STE IZABRALI: Godinu 2013. obilježili ubistvo braće Gojačanin, otvaranje poglavlja 23 i 24 i prva eksplantacija u KCCG

3012anketa
U
anketi Portala Analitika, koja je bila otvorena protekle nedjelje na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook), podijelili ste sa nama što je to po čemu ćete pamtiti 2013. godinu.

VI STE IZABRALI: Godinu 2013. obilježili ubistvo braće Gojačanin, otvaranje poglavlja 23 i 24 i prva eksplantacija u KCCG
Portal AnalitikaIzvor

Od prijedloga za događaj u Crnoj Gori, najviše vas je dotaklo ubistvo braće Gojačanin. Na drugom mjestu je otvaranje poglavlja 23 i 24, dok je na trećem prva eksplantacija u Kliničkom centru Crne Gore.

3012gojacaninKada su u pitanju događaji iz svijeta, prvo mjesto je zauzeo Edvard Snouden koji je objavio podatake o američkoj bezbjednosnoj agenciji NSA. Drugo mjesto je pripalo izboru pape Franja, dok treći u nizu naj-događaja smrt Nelsona Mandele.

3012snoudenZa najbolji film godine izabrali ste dokumentarac „Lud za tobom“ mladog crnogorskog reditelja Danila Marunovića. Drugi naslov koji je ostavio utisak na je „Krugovi“, reditelja Srdana Golubovića, dok treće mjesto pripada holivudskom ostvarenju "Veliki Getsbi" Baza Lurmana.

3012ludzaVi ste izabrali i da će 2013. u kulturi ostati upamćena po obnavljanju Internacionalnog alternativnog teatra - FIAT. Na drugom mjestu po broju glasova se nalazi premijera predstave “Očevi su grad(ili)“ Borisa Liješevića, dok treću poziciju zauzima dodjela Ordena viteza umjetnosti i književnosti Francuske Branki Bogavac.3012FIATlogoOvdje možete pogledati listu događaja koji su bili predloženi za DOGAĐAJ GODINE U CRNOJ GORI I SVIJETU i za FILM I KULTURNI DOGAĐAJ GODINE.
Portal Analitika