Region

Čepurin: Rusija će u Srbiju uložiti oko pet milijardi eura

okcepurihn
A
mbasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da Rusija podržava napore Srba u cilju rješavanja kosovskog problema na miran način i uz očuvanje suvereniteta Srbije, ocenjujući da su odnosi dve zemlje u 2013. bili dinamični, uz privredu na prvom mjestu.

Čepurin: Rusija će u Srbiju uložiti oko pet milijardi eura
Portal AnalitikaIzvor

Čepurin je u intervjuu za Geopolitiku, sumirajući rezultate saradnje dvije zemlje u protekloj godini, istakao kontakte na najvišem nivou, potpisivanje Deklaracije o strateškom partnerstvu i privredu, "kao ključnu stvar u budućem razvoju naših zemalja", najavivši da će Rusija u naredne dve-tri godine u Srbiji uložiti oko pet milijardi eura.

"Rusija se tokom više godina čvrsto pridržava svog stava vezanog za Kosovo, koji je svima dobro poznat. Mi podržavamo napore Srba, koji su usmjereni ka rešavanju kosovskog problema na miran način, uz očuvanje suvereniteta Srbije", kazao je Čepurin, javlja Tanjug.

On je ocijenio da je protekla godina u odnosima Srbije i Rusije bila dinamična, ističući da bi Rusija želela da se razvija rame uz rame sa velikim brojem zemalja i naroda "i prije svega, van svake sumnje, sa Srbijom, na osnovu uzajamne koristi i u interesu naših naroda".

Govoreći o saradnji Srbije i Rusije u privredi, Čepurin je istakao gasovod Južni tok, čija je izgradnja počela 24. novembra, kao "najveći projekat u Evropi posljednje decenije".

 

 

Portal Analitika