Svijet

Putin: Zavesti maksimalne bezbjednosne mjere poslije napada u Volgogradu

1912putinok
R
uski predsjednik Vladimir Putin naložio je danas bezbjednosnim snagama da preduzmu sve neophodne sigurnosne mjere poslije bombaškog napada na željezničkoj stanici u Volgogradu u kome je 18 osoba ubijeno, a nekoliko desetina ranjeno.

Putin: Zavesti maksimalne bezbjednosne mjere poslije napada u Volgogradu
Portal AnalitikaIzvor

Portparol ruskog predsjednika, Dmitrij Peskov, izjavio je da je Putin dobio hitne izvještaje bezbjednosnih službi o ovom napadu koji je Nacionalni istražni komitet okarakterisao kao terorizam.
Putin je naložio vladi, a posebno ministarstvima za vanredne situacije i zdravlje, kao i guverneru volgogradske oblasti da preduzmu sve da povrijeđeni u napadu dobiju svu neophodnu pomoć, javila je agencija Itar-Tas s.

Portparol federalne policije Vladimir Kolesnikov rekao je da će mjere bezbjednosti biti pojačane na željezničkim stanicama i aerodromima.
Agencije su javile da je među poginulima jedan policajac, a među povrijeđenima devetogodišnje dijete. Izvještaji o broju žrtava se razlikuju i kreću se od 13 do 18, a povrijeđenih od 37 do 50.
Ovo je bio napad sa najvećim brojem žrtava od janura 2011. godine kada je na aerodromu u Moskvi u napadu pobunjenika ubijeno 37 osoba. Vjeruje se da je bombaški napad izvela žena u 12:45 sati po lokalnom vremenu.

 

Portal Analitika