Društvo

UP: Zaplijenjeno 120 kilograma skanka

skankokoko
S
lužbenici Uprave pollicije danas su, zajedno sa službenicima Uprave carina, na granici sa Hrvatskom zaplijenili 20 kilograma skanka, dok su policijski službenici juče u blizini granice sa Albanijom takođe pronašli 100 kilograma ove opojne droge.

UP: Zaplijenjeno 120 kilograma skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Uprave policije i Uprave carina su jutros, 29. decembra 2013. godine, oko 7,30 časova, u zajedničkoj aktivnosti, na graničnom prelazu Debeli brijeg, u putničkom vozilu pronašli 20 kilograma skanka za koji se sumnja da je bio namijenjen krijumčarenju preko granice radi prodaje.

- Hercegnovska granična policija je na Debelom brijegu, kontrolom putničkog vozila marke „Mercedes“, albanskih registarskih oznaka, u dorađenom dijelu ispod patosa – bunkeru, pronašla 50 pakovanja sa biljnom materijom, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 20 kilograma - saopšteno je iz Uprave policije.

Vozilom je upravljao državljanin Albanije A.Đ. (33), dok se na mjestu suvozača nalazila R.Đ. (23), takođe albanska državljanka.skanko3

- Osumnjičena lica A.Đ. i R.Đ, su uhapšena, a skank su predati Grupi za suzbijanje droga Kotor, Tivat i Herceg Novi na dalju nadležnost. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati nadležnom Višem državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja - ističu u Upravi policije.

Policijski službenici su juče pronašli veliku količinu skanka.

- Naime, podgorički policajci su juče, kontrolom pograničnog dijela teritorije u blizini granice sa Albanijom, na putnom pravcu Milješ – Krševo pronašli i izuzeli pet putnih torbi u kojima se nalazilo 100 pakovanja materije za koju se sumnja da je opojna droga skank, ukupne težine 100 kilograma. Skank je predat Odsjeku za borbu protiv droge i krijumčarenja, radi daljeg postupanja. I ova opojna droga će biti predata Forenzičkom centru radi vještačenja - saopšteno je iz Uprave policije.

 

Portal Analitika