Ostalo

Šild pobjednica slaloma u Lincu

SildMarliz
A
ustrijska skijašica Marlis Šild pobjednica je trećeg slaloma sezone koji je za Svjetski kup vožen danas u Lincu.

Šild pobjednica slaloma u Lincu
Portal AnalitikaIzvor

Ona je bila šesta nakon prve vožnje, a do pobjede došla je u ukupnom vremenu minut, 55 sekundi i 63 stotinke. To je njena druga pobjeda ove sezone, ukupno 37. u Svjetskom kupu. Šild je u Lincu ostvarila 35. slalomsku pobjedu i postala najbolja skijašica u toj disciplini u istoriji Svjetskog kupa. Ove sezone pobijedila je i u Kurševelu, a u Svjetskom kupu, osim 35. slalomskih, ima i po pobjedu u superkombinaciji i veleslalomu.

Šild je za 41 stotinku bila brža od drugoplasirane Amerikanke Mikaele Šifrin, vodeće nakon prve vožnje. Njemica Marija Hefl-Riš bila je treća sa 63 stotoinke slabijim vremenom od pobjednice. Na četvrtom mjestu završila je Kanađanka Mari-Mišel Ganjo, peta je bila Norvežanka Nina Luzert, a šesta Šveđanka Frida Hansdotir.

Šifrin je zadržala vođstvo u plasmanu slaloma sa 202 boda i ima dva više od drugoplasirane Šild. Hansdotir je treća sa 152 boda. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu poziciju zauzima Hefl-Riš sa 611 bodova i ima dva više od drugoplasirane Tine Vajrajter iz Lihtenštajna. Na trećem mjestu je Ana Feninger sa 597 bodova. Skijašice će Svjetski kup nastaviti slalomom u Bormiju, 5. januara. (Mina)

Portal Analitika