Svijet

VIDEO: Žena samoubica ubila najmanje 18 osoba u Volgogradu

volgogad1
N
ajmanje 18 žrtava i čak pedesetak povrijeđenih predstavlja zasad "crni bilans" tragedije u Volgogradu, u centralnoj Rusiji, kada je - kako se vjeruje - žena-samoubica aktivirala eksploziv na železničkoj stanici.

VIDEO: Žena samoubica ubila najmanje 18 osoba u Volgogradu
Portal AnalitikaIzvor

- Potvrđeno je da je broj žrtava 18 osoba i da ima još barem 50 povređenih - objavio je Nacionalni komitet za antiterorizam.

Oko 12.45 časova po lokalnom vremenu odjeknula je eksplozija u zgradi željezničke stanice Volgograd 1 i potom se na sve strane raširio gust dim. Jedan od očevidaca potvrdio je za agenciju RIA Novosti da je vidio nepomična tijela, izlomljeno staklo i mnoštvo razbacanog šuta.

volgograd
Eksplozija se dogodila blizu detektora za metal koji se nalaze na ulazu glavne gradske željezničke stanice u Volgogradu.

Zgrada je blokirana, a uzrok eksplozije još nije zvanično saopšten. Zasad se tragedija tretira kao teroristički akt.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napad koji je uslijedio nekoliko mjeseci nakon što je čečenski lider pobunjenika Doku Umarov pozvao pristalice da organizuju napade tokom Zimskih olimpijskih igara.

Volgograd ima oko milion stanovnika, udaljen je oko 700 kilometara od Sočija gdje se završavaju pripreme za Olimpijadu u februaru, ali je naslonjen uz nestabilni region sjevernog Kavkaza.

U oktobru je u Volgogradu bombaš samoubica izazvao eksploziju u autobusu kada je poginulo šestoro ljudi i povrijeđeno još tridesetak ljudi.

U prošli petak podmetnuta bomba je u Pjatigorsku, u južnoj Rusiji, ubila tri osobe.

(blic.rs)

Portal Analitika