Društvo

VLAHOVIĆ: Nisam prihvatio funkciju izvršnog direktora MA, u toj kompaniji proveo sam tri dana

vlahovicvojin
A
ktuelni ambasador Crne Gore u Rimu, Vojin Vlahović, dostavio je pismo Pobjedi u kojem reaguje na medijske tvrdnje od prije nekoliko dana da je podnio ostavku u kompaniji Montenegro Airlines.

VLAHOVIĆ: Nisam prihvatio funkciju izvršnog direktora MA, u toj kompaniji proveo sam tri dana
Portal AnalitikaIzvor

Vlahović tvrdi da tu dužnost nikada nije prihvatio, o čemu je rukovodsto kompanije obaviješteno „i pismeno i usmeno“, a da je u kompaniji proveo tri dana.

„Nakon što sam 4. decembra ove godine obaviješten da sam imenovan za izvršnog direktora Montenegro Airlinesa, u tom akcionarskom društvu u gotovo stopostotnom državnom vlasništvu, (ne u privatnom, kako se moglo pročitati), boravio sam svega tri dana i u tom periodu obavio razgovore sa predstavnicima Odbora direktora koji su upoznati sa razlozima zbog kojih nijesam prihvatio ovu dužnost. O tome sam ih obavijestio i usmeno i pismeno 19. decembra ove godine. Naglašavam da u pomenutom periodu nijesam potpisao ugovor o radu niti stupio u radni odnos u pomenutom AD, te shodno tome, nijesam primio ni cent n ime zarade“, pipe Vlahović

Vlahović na kraju napominje da ni iznos zarade koju ostvaruje kao diplomatski predsavnik Crne Gore u Italiji, koji je takođe pomenut u jednom od tekstova, nije istinit, te da su se autori ovih tekstova mogli upoznati sa tim u redovnoj proceduri.

Prije nekoliko dana 25. decembra, objavljena je informacija u Dnevnim Novinama,  koju je prenio i Portal Analitika da Vojin Vlahović, koga je za izvršnog direktora Montenegro erlajnza (Montenegro Airlines) 4. decembra imenovao Bord direktora te kompanije, podnio je ostavku na tu funkciju.

Budući da se za ovo kadrovsko rješenje znalo još od septembra, podgorički list ocjenjuje da je odbijanje Vlahovića još jedan od pokazatelja koliko je situacija u nacionalnoj avio-kompaniji teška, pošto nakon samo 20 dana napušta čelnu poziciju.

Članovi Borda direktora koje su DN juče kontaktirale nisu bili raspoloženi da govore na ovu temu. Duško Lalićević je kazao da ne zna ništa o odluci Vlahovića, te da očekuje da će o takvoj vijesti saznati na narednoj sjednici Borda. Živko Andrijašević, pak, kazao je da ne želi da dijeli informacije sa novinarima i uputio ih na nadležnu službu.

Podsjećanja radi, dug nacionalne avio-kompanije je 68.980.608,77 eura, kako je konstatovao Odbor direktora početkom decembra. Od tog iznosa, dug Agenciji za kontrolu leta je 9.496.246 eura, a Aerodromima Crne Gore 12.726.474 eura, dok su krediti kompanije prema bankama 12.743.457 eura. Nakon objave ovavog finansijskog izvještaja MA, ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović kazao je da će se "ozbiljno pozabaviti" stanjem u nacionalnoj avio-kompaniji.

 

Portal Analitika