Svijet

Madrid: Uhapšeno 99 proizvođača falsifikovane odjeće

odjeca
Š
panska policija je  razbila najveći lanac proizvođača falsifikovane odjeće i uhapsila 99 osoba, zbog prodaje 235 tona falsifikata robnih marki odjeće i obuće.

Madrid: Uhapšeno 99 proizvođača falsifikovane odjeće
Portal AnalitikaIzvor

Lanac je bio sastavljen od proizvodnje falsifikovane robe u ilegalnim fabrikama na sjeveru Portugalije, a zatim je roba išla preko granice do grada Ćinso de Limija sa 10.000 stanovnika na sjeverozapadu Španije, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Mreža, marokanskog porekla, imala je saradnike širom Španije koji su u posljednje dvije godine distribuirali 235 tona lažne garderobe, obuće i zaradili 5,5 miliona eura", navedeno je u saopštenju.

Jedan od vođa nelegalnog posla bio je i imam džamije u Limiji, gdje je policija pronašla skriveni novac i još neka dokumenta, a džamija je primila skoro 100.000 eura donacija.

Uhapšen je i imam džamije u obližnjem gradu Ourense. Njegovo ime je bilo na bankarkskom računu koji je koristila grupa a policija vjeruje da je on pomagao u pranju novca.

Policija je pretražila 117 lokacija širom zemlje uključujući i dvije džamije, kao dio istrage koja je povedena septembra 2012. godine i izvedena u saradnji sa portugalskim vlastima.

Policija je zaplijenila više od milion komada falsifikovane odjeće, bankarske kartice i softver za 200 registrovanih brendova.

Policija je zatvorila 10 ilegalnih fabrika na sjeveru Portugalije gdje se proizvodila falsifikovana roba.

Vlasti su uhapsile 65 ljudi u Španiji i 34 u Portugaliji. Među uhapšenima je 37 državljana Senegala, 34 Portugalije, 19 Maroka i devet Španije.

(b92)

Portal Analitika