Muzika

Britni Spirs počela dvogodišnji niz koncerata u Las Vegasu

2812britnispirsok
A
merička pjevačica Britni Spirs dvogodišnji život u Las Vegasu počela je bombastičnim koncertom pred mnoštvom obožavatelja u dvorani kazina „Planet Hollywood“, javljaju američki mediji.

Britni Spirs počela dvogodišnji niz koncerata u Las Vegasu
Portal AnalitikaIzvor

Oko 4600 gledalaca pratilo je njen nastup na premijeri predstave 'Piece of Me', u kojoj će iduće dvije godine igrati u Las Vegasu.

Britni je otpjevala više od 20 pjesama među kojima i neke od najvećih hitova iz svoje 15-godišnje karijere, poput „Toxic“, „Womanizer“ i „Baby One More Time“. Pjevačica je veći dio 90-minutne predstave pjevala na plejbek, a mnoštvo plesača izvodilo je ekstravagantne plesne pokrete.

Na premijeri su bile i brojne zvijezde, poput pjevačica Keti Peri i Majli Sajrus. Premijerom je očito bila zadovoljna i Britni, jer je nakon nastupa objavila da je koncert bio 'nevjerovatan' i da obožava Las Vegas.

U dvije godine u Las Vegasu će 32-godišnja pjevačica gotovo stotinu puta izaći na pozornicu. Po podacima američke internet stranice TMZ, od 73.600 karata koliko ih je trenutno u prodaji za prvih 16 koncerata, prodato je gotovo pola. Francuska agencija AFP dodaje da će Britni za svoje nastupe godišnje dobijati oko 15 miliona dolara.

Portal Analitika