Region

Koštunica: Referendum protiv EU početkom 2015.

2812vojislavkostunicaok
P
redsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da bi 2015. godine trebalo da bude održan referendum na kojem bi građani odlučili da li su za članstvo u EU ili političku neutralnost.

Koštunica: Referendum protiv EU početkom 2015.
Portal AnalitikaIzvor

Koštunica je na sjednici Glavnog odbora stranke u Novom Sadu rekao da EU razbija Srbiju i nanosi ogromnu štetu njenoj privredi i razvoju.

On je dodao da je zbog toga "neophodno zaustaviti evropske integracije i preokrenuti državni brod u vode političke neutralnosti". On smatra da EU "više nije više gorostas" koji se ne može zaobići.

"Ona prema Srbiji ima destruktivan stav, a na državi je da prema njoj konačno promjeni podanički status", naglasio je Koštunica.

Koštunica je optužio vlast da "podaničkim i poslušničkim" odnosom prema evropskim integracijama "razbija Srbiju" u svakom pogledu.

On je naveo da je 2008. godine, kad je DSS vratila mandat narodu, "stopa nezaposlenosti bila 13 odsto, a danas je 24 odsto".

"Javni dug Srbije 2008. godine bio je 8,5 milijardi eura, a danas je zastrašujućih 20 milijaradi eura", istakao je Koštunica.

Sjednica Glavnog odbora DSS-a održana je u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma.

(FENA)

Portal Analitika