Politika

SDP samostalno na lokalnim izborima u Bijelom Polju

oksdp
U
susret lokalnim izborima u Bijelom Polju 2014.g. OO SDP Bijelo Polje poučen dosadašnjim iskustvom, kao i aktuelnim dešavanjima i zahtjevima članstva je na svojoj desetoj sjednici donio odluku da na predstojećim lokalnim izborima nastupi samostalno, nudeći građanima jasnu viziju razvoja Bijelog Polja u narednom četvorogodišnjem periodu, saopšteno je Portalu Analitika iz te stranke.

SDP samostalno na lokalnim izborima u Bijelom Polju
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici na kojoj je jednoglasno usvojena izborna platforma i formiran opštinski izborni štab, prisustvovalo je 45 članova opštinskog odbora, članovi Predsjedništva, kao i menadžer za OO SDP Bijelo Polje, Damir Šehović.

- Smatramo da je dosadašnja koaliciona lokalna vlast radila dobro, ali i da je mogla i morala u pojedinim segmentima raditi brže i bolje na rješavanju određenih problema, a koji se direktno tiču gradjana naše opštine. Socijaldemokratska partija posjeduje ljude koji imaju znanja, volje i upornosti, da kroz pravilno korišćenje lokalnih resursa zajednički popravimo postojeće stanje i učinimo bolju budućnost naše opštine i svih naših sugrađana, navedeno je u saopštenju OO SDP Bijelo Polje.

Mi našu opštinu vidimo kao poljoprivredni, turistički, trgovački, obrazovni, kulturni i sportski centar regiona, sa razvijenom saobraćajnom i komunalnom infrastrukturom i pozitivnom preduzetničkom klimom, što će obezbijediti ekonosmki razvoj opštine i bolju budućnost svih građana Bijelog Polja. Jedan od naših ciljeva je unaprjeđenje rada lokalne samouprave kako bi ona postala istinski servis u službi građana, uz punu valorizaciju raspoloživih resursa i afirmaciju logike dobrog domaćina, punu vladavinu prava, poštovanje načela socijalne pravde, jednakosti, solidarnosti i humanosti. Reformisana, profesionalna, racionalna, depolitizovana, odgovorna i efikasna lokalna samouprava, to je naša misija!

Takođe jedan od naših strateških ciljeva je i svakako briga o mladima i stvaranje jednakih šansi za njihovo zapošljavanje, jer su upravo oni najsnažniji razvojni potencijal svakog grada.

Opština Bijelo Polje mora obezbijediti otvorenost prema građanima, te osigurati njihovo povjerenje kroz nepristrasan, objektivan i kvalitetan rad. Zbog toga će SDP Bijelo Polje u narednom periodu obezbijediti svima dostupno, pravovremeno i kvalitetno informisanje građana o svim bitnim odlukama, važnim projektima i trošenju sredstava iz budžeta, ali i uključiti ih u donošenje najvažnijih odluka za život u opštini Bijelo Polje.

Nakon sjednice održan je i novogodišnji koktel na kome je bilo prisutno oko 250 članova Socijaldemokratske partije iz Bijelog Polja.

 

 

Portal Analitika