Svijet

Šešelj uskoro na hemoterapiji

 

seselj
L
ider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji je operisan u Hagu, uskoro će biti na hemoterapiji, izjavio je funkcioner SRS Zoran Krasić.

Šešelj uskoro na hemoterapiji
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao Tanjugu da je Šešelj o tome juče obaviješten i da će mu u ponedjeljak, 30. januara, ljekari saopštiti koja će vrsta hemoterapija biti primijenjena - tabletama ili intervenozno.

Krasić je podsjetio i da je lider SRS nedavno operisan zbog karcinoma debelog crijeva i da su mu tada otkriveni i uvećani limfni čvorovi koji su takođe odstranjeni.

Prema njegovim riječima, Šešelj je obaviješten i da su analizom limfnih čvorova utvrđene metastaze i da je zato potrebna primjena hemoterapije.

Šešelj je u pritvoru Haškog tribunala od 2003. godine, kada se dobrovoljno predao tom sudu.

Optužnica ga tereti za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

Predstavnica za štampu Tribunala Magdalena Spalinska izjavila je ranije da Haški tribunal ne može da objelodanjuje informacije o zdravstvenom stanju optuženika, uključujući i Šešelja.

"Sve što mogu da kažem jeste da su informacije o zdravstvenom stanju optuženih povjerljive i ne mogu biti objelodanjene bez saglasnosti optuženog", rekla je Tanjugu Spalinska.

(b92)

Portal Analitika