Ostalo

CETINJE: Dodijeljena priznanja najboljima u oblasti sporta

2812ctSport
U
Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ danas je, u organizaciji Prijestonice Cetinje, upriličena tradicionalna dodjela priznanja najboljima iz oblasti sporta u našem gradu za tekuću godinu.

CETINJE: Dodijeljena priznanja najboljima u oblasti sporta
Portal AnalitikaIzvor

Priznanja grada pripala su članu Crnogorskog bokserskog kluba „Cetinje“ Draganu Roganoviću (najbolji sportista), Fudbalskom klubu „Lovćen“ (najbolji sportski kolektiv), šefu stručnog štaba Rukometnog kluba „Lovćen“ Zoranu Abramoviću (najbolji trener), prvotimcu Stonoteniskog kluba „Lovćen“ i Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom „Flip“ Filipu Radoviću (najbolji mladi sportista) i predsjedniku Uprave Fudbalskog kluba „Lovćen“ Ivanu Vukmiroviću (najbolji sportski radnik). Takođe, ove godine, prvi put dodijeljena su i priznanja najperspektivnijim mladim sportistima grada, koja su pripala članovima Džudo kluba „Crnogorac“ Ani Milošević, Luki Perišiću i Vuku Vickoviću.

U ovogodišnjem izboru najboljih učestvovao je rekordan broj sportskih kolektiva sa teritorije Prijestonice Cetinje - njih 34.

Ceremoniji proglašenja najboljih prisustvovali su brojni predstavnici sportskih saveza i kolektiva, kojima se obratio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

Prisutne je tokom današnje svečanosti pozdravio i direktor Uprave za sport Prijestonice Cetinje Petar Kapisoda.

- Lijepo je danas vidjeti ovoliko lica, koja imaju značaj i koja nose težinu, ne samo u cetinjskim, već i u crnogorskim, pa i međunarodnim sportskim okvirima. I zato, ispred Uprave za sport, kao sportista i kao neko ko rukovodi pomenutim organom kako bi u što većoj mjeri pomogao cetinjskom sportu, želim vam dobrodošlicu na današnji događaj. Današnja priznanja tek su skroman čin kojim Prijestonica Cetinje nastoji da nagradi rad, trud i zalaganje na terenu – onih koji svojim nastupima u najboljem svijetlu promovišu Cetinje. Posebno bih želio pomenuti da je Uprava za sport tekuće godine, nastojeći da u što većem obimu podstakne one koji su naša budućnost, uvela priznanja za najperspektivnije mlade sportiste – što će od sada, tokom svake naredne godine, postati tradicija – kazao je Kapisoda.

U drugom dijelu ceremonije, uslijedila je dodjela priznanja najboljima, koja je dobitnicima uručio gradonačelnik Bogdanović.

Za najboljeg sportistu grada u 2013. godini proglašen je bokser Dragan Roganović (CBK „Cetinje“). Uz njega, kandidati za pomenuto priznanje bili su Miloš Ćećanović (Power lifting klub „Lovćen“), Milica Drecun (Džudo klub „Crnogorac“), Igor Marković (Rukometni klub „Lovćen“), Luka Mirković (Fudbalski klub „Lovćen“), Darko Pešić (Atletski klub „Lovćen“) i Mašan Vrbica (Košarkaški klub „Lovćen“).

Kako je navedeno u obrazloženju, Dragan Roganović tekuće je godine osvojio titulu WBC Silver CISSBB prvaka u srednjoj kategoriji do 72 kilograma, a uz to, sa dvije pobjede u profesionalnim mečevima, ostvario je znatan napredak na svjetskoj rang listi – gdje sada pripada krugu od vodećih 400 globalnih boraca.

Najbolji cetinjski sportski kolektiv u godini na izmaku bio je Fudbalski klub „Lovćen“, koji je u izboru gradskih sportskih subjekata osvojio najviše glasova u konkurenciji Društva sportskih rekreativaca „Veterani“, Džudo kluba „Crnogorac“, Fudbalskog kluba „Cetinje“, Kik – boks kluba „Lovćen“, Košarkaškog kluba „Lovćen“ i Rukometnog kluba „Lovćen“.

Priznanje grada, FK „Lovćen“ zavrijedio je izuzetnim nastupima tokom proljećnog dijela prošle sezone, odnosno jesenjeg dijela tekuće, tokom koje zauzima treće mjesto na prvoligaškoj tabeli, uz plasman u polufinale Kupa Crne Gore – što je najbolji rezultat u novijoj istoriji kluba. „Lovćen“ je tekuće godine proslavio stoljeće postojanja, a tekuće sedmice odlikovan je i Ordenom Crnogorske zastave drugog stepena.

Priznanje namijenjeno najboljem treneru, ove je godine pripalo šefu stručnog štaba Rukometnog kluba „Lovćen“ Zoranu Abramoviću. Uz njega, u konkurenciji su još bili i Čedo Damjanović (Stonoteniski klub „Lovćen“), Dragan Kaluđerović (Fudbalski klub „Kale“), Janko Kuzman (Kik – boks klub „Lovćen“), Đuro Mijušković (Fudbalski klub „Lovćen“), Ivan Popović (Atletski klub „Lovćen“), Mojaš Radonjić (Fudbalski klub „Lovćen“), Dragan Prle Radović (Košarkaški klub „Lovćen“) i Maja Vicković (Džudo klub „Crnogorac“).

U obrazloženju, navedeno je da je priznanje Abramoviću pripalo zbog osvojene titule prvaka Crne Gore i pobjednika Kupa Crne Gore, ali i zahvaljujući uspješnim nastupima RK „Lovćen“ u regionalnoj SEHA ligi 2012/13. odnosno 2013/14.

Najbolji mladi sportista u Prijestonici ove je godine bio Filip Radović (Stonoteniski klub „Lovćen“, Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom „Flip“). Uz njega, u konkurenciji su bila i tri prvotimca Košarkaškog kluba „Lovćen“ Mašan Vrbica, Petar Popović i Miloš Latković, te Ana Milošević (Džudo klub „Crnogorac“), Luka Babić (Kik – boks klub „Lovćen“), Vuko Borilović (Rukometni klub „Lovćen“) i Mitar Đukanović (Atletski klub „Lovćen“).

Filip Radović tekuće je godine, između ostalog, osvojio zlatnu medalju u konkurenciji mlađih kadeta na renomiranom turniru „Hungarian Mini Open“ u Budimpešti. Riječ je o najkvalitetnijem evropskom turniru za uzrast do 13 godina.

Predsjednik Uprave Fudbalskog kluba „Lovćen“ Ivan Vukmirović proglašen je za najboljeg sportskog radnika u 2013. godinu. Izuzev njega, kandidati za pomenuto priznanje bili su i Sreten Đikanović (Košarkaški klub „Lovćen“), Vlatko Đurišić (Fudbalski klub „Lovćen“), dr Milovan Janković (Džudo klub „Crnogorac“), Vojo Knežević (Džudo klub „Crnogorac“), Jovan Marković (Fudbalski klub „Cetinje“), Milorad Milošević, Željko Ziko Petričević (Rukometni klub „Lovćen“) i Ivo Popović (Atletski klub „Lovćen“).

Prije stupanja na dužnost predsjednika UO FK „Lovćen“, Ivan Vukmirović od januara tekuće godine bio je i predsjednik Radne grupe za prevazilaženje krize u kojoj se taj kolektiv nalazio, formirane od strane gradonačelnika Prijestonice Cetinje.

U završnom dijelu svečanosti, direktor Uprave za sport Prijestonice Cetinje Petar Kapisoda uručio je i novouspostavljena priznanja najperspektivnijim mladim sportistima u našem gradu. Sve tri nagrade ove godine pripale su članovima Džudo kluba „Crnogorac“ Ani Milošević, Luki Perišiću i Vuku Vickoviću.

Ana Milošević ove je godine osvojila prvo mjesto na osam turnira u kategoriji starijih pionira, pri čemu je prvakinja Crne Gore, te drugoplasirana takmičarka na Balkanu.

Luka Perišić osvojio je tekuće godine 12 zlatnih i jednu srebrnu medalju. Vlasnik je državne titule u konkurenciji mlađih pionira, a na dva turnira proglašavan je i za najboljeg mladog pionira.

Vuko Vicković ove je godine osvojio osam zlatnih i tri srebrne medalje u kategoriji poletaraca, a uz Džudo klub „Crnogorac“, nastupao je za Atletski klub „Lovćen“ i Fudbalski klub „Viner“.

Prijestonica Cetinje čestita dobitnicima ovogodišnjih priznanja.

Portal Analitika